Szerdai horoszkóp

Vágólapra másolva!
Ma a Szaturnusz quincunxban áll a Holddal. Ez azt jelenti, hogy nagyon megbánthatjuk egymást, és mások kedvességére olyan módon reagálhatunk, amely megbocsáthatatlan lehet, és komoly sértődés lesz belőle.
Vágólapra másolva!

A nap egy Hold-Neptunusz szextillel indul, ami különösen az éjszaka folyamán fejti ki hatását, azonban egész napunk hangulatát meghatározza. A mai napon érdemes előkeresni festékkészletünket, színes ceruzáinkat, pasztellkrétáinkat. Ha csak lehet, mélyedjünk el a művészetben, fessünk, rajzoljunk, mindegy, hogy mit csinálunk, csak alkotó munka legyen. Meg fogjuk látni, hogy gyönyörű alkotások kerülnek majd ki kezünk közül.

A másik fontos tevékenység, amire a mai nap alkalmas: az álomfejtés. Tehát már úgy keljünk fel reggel, hogy jegyezzük fel álmainkat. Hosszú távra irányt mutató tanácsokat találhatunk bennük. Régi problémáinkat, rendezetlen viszonyainkat magyarázhatják meg, adhatnak tanácsot feloldásukra. Szellemi vezetőink ezen az éjszakán meglátogatnak minket, hallgassuk meg hangjukat! Még egy fontos feladatunk van a mai napra: gondoljunk egy kicsit azokra az emberekre, akik egykor fontosak voltak számunkra, de ma már nincsenek jelen életünkben. Vagy azért mert már elhagyták ezt a földi világot, vagy pedig csak velünk szakadt meg a kapcsolatuk.

A Hold ma együtt áll a Plútóval, ám támadottan a Jupiter és a Vénusz által. Ennek hatására intenzíven érvényesül életünkben a csábíthatóság, legyen szó erotikáról, vagy pedig az evés-ivásról. Ha ma mértéktelenek vagyunk valamiben, azt lehet, hogy holnap nagyon megbánjuk majd.

A Jupiter közreműködésének köszönhetően nem nagyon működnek emberi kapcsolataink. Úgy érezhetjük, hogy jóindulatúak vagyunk másokkal, szeretetet adunk, de ezt mások nem értékelik, nem fogadják el tőlünk. Ennek az ellenkezője is igaz: mások érezhetik úgy, hogy nem viszonozzuk kedvességüket. Ebben a helyzetben nagyon könnyű félreérteni a másikat, nagy lehet a különbség igényeink és a másoktól kapott megnyilvánulások között.

A probléma másik oldala testi szinten jelentkezik: vizesedést tapasztalhatunk lábunkban, végtagjainkban. Szerencsére hamar elmúlik ez a tünet, de azért ihatunk egy kis csalánteát a baj orvoslására. Előtérbe kerülhetnek a hólyagproblémák, a krónikus felfázások átmenetileg súlyosbodhatnak. Mielőtt komolyabb antibiotikumos kezelésben fognánk, próbáljunk meg egy aránylag egyszerű módszert a baj orvoslására. Igyunk meg napi 3-3,5 liter vizet. Így természetes úton mossuk át szervezetünket. Remek antibiotikus hatása van kakukkfűnek is. Érdemes egy teakúrát tartani e gyógynövény segítségével.

A Hold a Nyilas csillagjegyben halad. A Nyilas napokon könnyen megfájdulhatnak a vénák és a comb területe. Fájhat a keresztcsont is, mert az időjárás ilyenkor gyakran változékonnyá válik. Ma ne terheljük túl magunkat, kerüljük a hosszú túrákat, kirándulásokat, sorban állásokat. Különösen akkor, ha nem is vagyunk edzésben. A masszázs nagyon jót tehet mindenkinek, jótékonyan ellazítja a fájó izmokat. A nap színe a sárga és a narancssárga, jó ötlet lehet ilyen színű ruhát viselni, így harmóniába kerülhetünk a kozmikus renddel. A Nyilas analógiának megfelelő növények, gyógynövények a zsálya, kövirózsa, turbolya. Ezek használata a mai napon különösen üdvös lehet.