Kutyatartók horoszkópja

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Kos és kutyája
A Kos igazi vadászó jellem, előreszegett fejjel halad útján. Mindent szeret, ami a "célkeresztbe állítható", és azonnal mozdul a vadászkürt hívó szavára. Természetes, hogy a jelleméhez legjobban a vadászkutyák illenek, mint például a hűséges és okos magyar vizsla, vagy a nála ellenállóbb, német vizsla. A Kos hölgyek válasszák bátran a foxit, mivel nem csak jól tanítható és okos jószág, de reprezentálni is lehet vele. Elmondható ez a Kos jegyű urakról is, akik szívesen mutogatják fajtatiszta kutyájuk okosságát a barátaiknak. A Kos szülöttek szívesen választanak mozgékony kutyát, mert szeretnek mozogni, sportolni. Hosszú kiképző-pórázt és könnyen levehető láncos nyakörvet viselnek ezek a kutyák.

Bika és kutyája
A Bika jelleme igen öntudatos, így az egyéniséggel rendelkező, öntudatos kutyák egészítik ki a legjobban. Vigyázniuk kell, ugyanis az ő kutyáik - gazdáikhoz hasonlóan - igen könnyen sértődnek meg és akad köztük harapós, és haragtartó fajta is. A Bika jól teszi ezért, ha legyőzi kényelmességét és hétvégeken kutyaiskolába járatja kedvencét. Hogy milyen legyen a Bika szülött kutyája? Kiváló társa a tacskó, aki töretlen akaratú és bölcs kotorékeb. Szoros kapcsolatban áll a Bika elemével a Földdel. A basset huond, hosszú füleivel és szigorú öntudatával szintén jó választás. Ezek a kutyák nem szeretnek futni, a hosszú sétákat kedvelik. Ha a Bika szülött sportosabb életmódra vágyik, úgy válassza a boxert társnak. Az egyik legjobban tanítható, munkakutyának is alkalmas fajta igen jól illik hozzá! A Bika jegyűek kutyái többnyire széles nyakörvet és rövid, biztonságos pórázokat hordanak.

Az Ikrek és kutyája
Az Ikrekhez a gyors, sebes észjárás, és valljuk meg, a csapodárság eszméje is társulni szokott. Az Ikrek általában nem tart kutyát, mivel sűrű élettempójához nehezen lehet igazítani egy kutyus jelenlétét. Ha mégis kutyát választana, úgy a legjobb, ha egy uszkárt, vagy máltai pincsit választ magának. Ezek olyan fajták, amiket a világon mindenhova magával hurcolhat az Ikrek szülött, ráadásul igen okosak. Mivel az Ikrek nagyon szeret beszélni, ezért a kutya jó hallgatóságnak bizonyul. Választhat még bedlington terriert is. Ha keverék kutya mellett dönt, úgy feltétlen vásároljon és tartson pórázt, - amit az Ikrek szülött szívesen kihagyna - mert az Ikrek csapongó jellemét átveszi a kutya is, és fennáll annak a veszélye, hogy Ikrek szülöttünk kutyája hajlamos lesz a szökdösésére.

A Rák és kutyája
A Rák szülöttek különösen kedvelik a kutyákat, mivel a házukat vigyázzák, és kedves játszótársai gyermekeiknek. Az igazi házőrzők valók hozzájuk, olyan fajtákat válasszanak, amelyek szeretnek a gyerekekkel játszani, és akik nyugodtak, békések és kissé álmodozóak. Nem baj, ha a Rák szülött kutyája nem olyan okos, hiszen a Rák hatalmas szívével a kutyát olyannak szereti és fogadja el, amilyen. Ha kutyát vesz, válassza a spánielt, teljesen mindegy, hogy a rövidebb orrú amerikai fajtát, vagy a megszokott cooker spánielt. A loboncos bobtail is tipikus Rák szülötthöz illő kutya, sőt házat vidáman őrző puli, akit csak kertes házban illendő tartani, akárcsak a bobtailt, mivel szőrüket még a gondos és alapos Rák szülött is csak nagy munkával tudja kordában tartani. A Rák kutyája ritkán van pórázon, általában a kertben szaladgál.

Az Oroszlán és kutyája
Az Oroszlán szülött is szeret kutyát tartani, ám a kutyájától jó szolgálatot, és királyi magatartást vár el egyszerre. A kutyák közül is azokat választja ki tehát, melyeknek megjelenése királyi. Az oroszlán szülött kutyája általában nem túl okos, és nem is valami következetes nevelésben részesül, de nagyon szereti őt a gazdája és minden farkbillentésére igen büszke. A nagy testű kutyák, különösen a német dog és a dán dog tetszenek az Oroszlán jegyűnek, mivel ezek a hatalmas kutyák erőt sugároznak és tiszteletet parancsolnak. Ilyen fajta még a hazánkban egyre népszerűbb ír farkaskutya is. Az Oroszlán hölgyeknek javasolható még a csau-csau. Oroszlános megjelenése, attraktív és könnyen kezelhető bundája, és aktív természete igazán illeszkedik az Oroszán hölgyek temperamentumához. Az Oroszlán szülöttek kedvelik a szegecsekkel kivarrott, extravagánsabb nyakörveket és a piros műbőr pórázokat.

A Szűz és kutyája
A Szűz szülött imádja a rendet és a fegyelmet, ezért az ő kutyája az, amelyikkel a téren a többi kutyás példálózni szokott: "Bezzeg a Szűz szülött kutyája! Az tudja ám a mórest!" Mivel a lakásának tisztaságára igen kényes - főleg a Szűz férfi! - általában rövid szőrű és jól tanítható kutyát választ. A dalmata például nagyon jól illik hozzá, ezt igen gyakran választja is, mivel gyermekei is kedvelik ezt a 101 kiskutyából jól ismert állatot. A border collie szintén a Szűzhöz való, mert kiválóan tanítható és nagyon okos munkakutya. Jó társ még a Szűz férfiaknak a német juhász is, mivel a legjobb munkakutyák egyike, kiválóan tanítható és könnyedén veszi az összes munkavizsgát. A Szűz szülött kutyájának nyakörve és póráza általában természetes anyagból, tiszta, natúr bőrből van.

A Mérleg és kutyája
A Mérleg imádja a szépet. Uralkodó bolygója a Vénusz, így olyan kutyát választ, amely nem csupán okos, de reprezentatív megjelenésű is. A Mérleg kutyája általában kissé szertelen, de kedves jószág. A Mérleg szívesen szépítgeti, fésülgeti a kutyáját, közben kedveskedik neki, és társaságba, kutyafodrászhoz is szívesen hordja kedvencét. Hozzá illő kutyafajták a yorkshire terrier, öntudatos, ám igen kedves kutya, ráadásuk szeret csatot hordani a hajában, amit főleg a Mérleg hölgyek kedvelnek. A Mérleg szülött mindenféle szetterrel igen jó barátságot köt, az angol szetter és az ír szetter különösen illenek a Mérleghez, mivel szívesen mozognak, és szeretnek szépek lenni, de jól érzik magukat a lakásban is. A Mérleg általában szép nyakörvet választ a kutyájának, finom anyagból készülőt.

A Skorpió és kutyája
A Skorpiók vagy utálják, vagy imádják a kutyát. Ha utálják, úgy az sem áll távol tőlük, hogy mérgezzék őket, vagy harcoljanak ellenük, ám ha a kutyaimádók közé tartoznak, akkor előfordul, hogy egynél több kutyát tartanak. Gyakori, hogy kutyatenyésztővé válnak. Mivel szeretik a pénzt, így menhelyet ritkán nyitnak. A Skorpiók kedvelik a harcosabb jellemű kutyákat és igen jó kapcsolatot tudnak kialakítani olyan ebekkel is, melyek csak egy gazdához kötődnek igazán. Ilyen a dobermann, aki nagyon figyelmes, intelligens, és titokzatos, akárcsak a gazdája. A rotweiler is illik a Skorpió szülöttekhez, hiszen kiváló őrző-védő fajta, aki egy gazdát ismer el. A huskey természetesen szintén a Skorpió szülöttnek ajánlható, hiszen titokzatos és nemes fajta. A Skorpió szülöttek általában korbácspórázt és fojtó nyakörvet vásárolnak a kutyáiknak, bár nem jellemző, hogy megütnék az állatot, hiszen erős jellemű emberek és egy pillantásuk elegendő hozzá, hogy a kutya viselkedése jó legyen.

A Nyilas és kutyája
A Nyilas szülött igen tisztességtudó és imádja a természetet. Többnyire van kutyája, vagy bizonyos abban, hogy életében valamikor tartani fog egyet. A Nyilas jegyűek tipikus állatbarátok, akik képesek kitartóan küzdeni a kivert kutyák jogaiért, több állatvédő és állatmenhely tulajdonos is ebből a jegyből kerül ki. Olyan fajtát válasszon, amelyik intuitív, szabadságszerető és hevesen tud szeretni. A bernáthegyi például nagyon hasonló természetű, mint a Nyilas, bár elképzelhető, hogy a sebes észjárású nyilas inkább valami vidámabb jószágra vágyik. Olyankor válassza az újfullandit, vagy a belga juhászkutyát. Az újfullandi látszatra ugyan egy nagy medve de teli van függetlenségi vággyal, életkedvvel és igazi mentőkutya, akinek a szíve azért dobog, hogy megmentsen másokat. Ez igazán szimpatikus egy Nyilasnak. A Nyilas szülött kutyája inkább egy kendőt hord a nyakában, vagy egy madzagot, mint nyakörvet, és többnyire nem kötik őt pórázra. A Nyilas kutyája független, szuverén jellem!

A Bak és kutyája
A Bakot a munka élteti, néha túlzottan is munkamániás. Elég ritkán választ kutyát, ám hasonlóan a Szűz szülötthöz, ő is a kitűnő nevelésre helyezi a hangsúlyt. Olyan kutyát keres, amely természetesen fajtatiszta, igen nagy önuralommal rendelkezik, imád dolgozni és nagyon de nagyon állhatatos. Mi is lehetne más választás, mint a filmekből és a rendőrségi regényekből olyan jól ismert német juhász? A Baknak szinte nem is illik más kutyafajta, hiszen egyetlen olyan munkaszerető faj sincs még egy, ami olyan hűen tükrözné Bak szülöttünk jellemét, mint a német juhászkutya. A Bak szülött kutyája szájkosarat és rövidre fogott kiképzőpórázt hord, biztonságos láncbetétes bőr nyakörvvel. Kennelben lakik, vagy ki van kötve.

A Vízöntő és kutyája
A Vízöntő igen független, ezért nehezen adja a fejét kutyatartásra, hiszen az sok vesződséggel jár. Ha már úgy alakul, inkább művészi értéket keres a kutyájában, valami szokatlant, valami különc megjelenésűt keres, ami nem baj, ha feltűnő, de barátságos legyen. A Vízöntőhöz igen jól illenek az agarak, különösen a hosszú szőrű és igen impozáns afgán agár, aki csak azt az embert fogadja el, akit ő jónak gondol. Ilyen a gazdája is. A Vízöntő szülöttekhez illik még a pekingi palotapincsi is, mivel ezt a kutyust könnyű a gazdájának magával vinni a társaságba is. A Vízöntő kutyája valami különleges anyagból - esetleg a gazdája által készített - pórázt és nyakörvet visel.

A Halak és kutyája
A Halak imádja a sportokat és persze a kutyákat. Legszívesebben minden gyámolításra szoruló kicsike állatot magához ölelne. Olyan, mint Szent Ferenc. Neki aztán édes mindegy, hogy ebünknek kiféle-miféle volt apja és anyja, hogy a távolabbi felmenőket már ne is keressük! A Halak szülött bizony elfogultan "keverék párti". Meggyőződéssel vallja, hogy a keverékek sokkal okosabbak, gazdagabb érzelműek és hálásabbak, mint a fajtatiszta társaik. A felkopott állú állatmenhelyesek legtöbbje Halak jegyű, hiszen szeretettel befogadják a kutyusokat, ám a gondozásukra már nem mindig tudják előteremteni a pénzt. Jellemző, hogy a Halak jegyűnek több kutyája is van. A Halak szülött nem sokat tanítgatja a kutyáját, ezért ebe néha igen rendetlen, de imádni való imposztor lehet. A kutyus olyan pórázt és nyakörvet hord, amilyet éppen kapni lehetett, vagy amilyen a kivert állattal együtt érkezett, hisz gazdája nem fordít nagy igényt erre.

Kapitány Éva

Ajánlat
A Kutya Szövetség oldala
Kutya.lap.hu - a legnagyobb kutyákkal foglalkozó linkgyűjtemény

Korábban
Bikának tacskó, Ikreknek uszkár
Divathoroszkóp - Születési jegyünkhöz milyen színek, milyen ruhadarabok illenek? Milyen ruhát vásároljunk Halak barátnőnknek vagy Kos férjünknek? Kinek illik legjobban a lódenkabát és kinek az áttetsző muszlin?
Vérhoroszkóp - Vércsoportonként különböző jellemvonások figyelhetőek meg az embereknél.
Nyaralás horoszkóp - A Vízöntőt a szokatlan, a különleges helyek vonzzák, a Kos jelszava: "mindent, most rögtön", ezért sok kalandba keveredik. A Rákkal nyaralni leginkább édes kettesben lehet egy meghitt, romantikus helyen.

HarmoNet