Pénteki horoszkóp

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Itt az ideje, hogy elővegyük azokat a munkákat, amiket eddig félretoltuk. Ez most a külső és belső erőforrásaink megszilárdításának időszaka lehet a jövőnkre való tekintettel.

A Mérleg jegyében járó Hold egészségügyi vonatkozásaiban a vese területét érinti. A kínai filozófia szerint a vesékben tárolódik a velünk született energia, mely egész életünkön átkísér. Ez az időszak alkalmas a bioenergetikai kezelésekre, mint pl. pranadadi univerzális energia, reiki stb. A zsurlófű tea fogyasztása tisztítja a húgyutakat.

Ma megkezdődik a fogyó Hold körülbelül tizenhárom napos fázisa, most minden, a szervezet kitisztítására és méregtelenítésére szolgáló tevékenység sikeres lehet. A fogyókúrát most érdemes elkezdeni, még aki valamivel többet eszik is, mint máskor, az sem hízik olyan gyorsan. A speciális arcpakolások vagy maszkok alkalmazását legjobb fogyó Holdnál végezni, főleg, ha közben egyenetlenségek, pattanások vagy hasonlók elleni kisebb "beavatkozásokra" van szükség: fogyó Holdnál ugyanis szinte soha nem keletkeznek sebek.

A bőr mélyebb rétegeinek ápolásának legoptimálisabb módja a bőrradír és a tisztítómaszk, amely a bőrt különös alapossággal tisztítja, és az elhalt hámsejteket is eltávolítja.

A Hold szextil Plútó hatására minden kapcsolatunkban a háttérben meghúzódó érzések után kutatunk, és ezek most valószínűleg felszínre is kerülnek. Most megérthetjük e tudatalatti hajtóerők mibenlétét, ha akarjuk. A rejtett, titokzatos rétegek, az élet és a társkapcsolatok igazi értelme foglalkoztatja most gondolatainkat, akár ilyen jellegű könyvek olvasása, akár pszichológia vagy asztrológia tanulása formájában. Lehet, hogy változtatásokat akarunk bevezetni otthoni környezetünkben, még ha csak egy nagytakarításról vagy átrendezésről van is szó.

A Nap-Neptunusz szextil azonban idealizmust vált ki előlünk, és abba a kísértésbe ejt, hogy önmagunkat és másokat is rózsaszín szemüvegen lássunk. Ezzel nincs is különösebb baj mindaddig, amíg valamennyire fenn tudjuk tartani a kapcsolatot a valósággal. Jobban akarjuk érteni a szellemi szinteket, és el is mélyedhetünk ilyen irányú témákban. Spirituális érzékenységünk fokozottabb, a finomságokat könnyebben felismerjük környezetünkben. Remek alkalom, hogy félrevonuljunk tanulni, elmélkedni vagy meditálni.

A késő esti Hold-Vénusz oppozíció hatására érzelmi kapcsolatra törekszünk a többiekkel, mindegy, hogy jó vagy rossz-e az a kapcsolat. Inkább a jóra számíthatunk, de mindenképpen alkalmunk lesz önismeretünket fejleszteni.

Eltekintve attól a hajlamunktól, hogy túl sokat együnk, igyunk és túlköltekezzük magunkat, nagyon kellemes este vár ránk. Keressük a többiek társaságát, és ha jó megfigyelők vagyunk, sokat tanulhatunk kölcsönhatásaink révén, még ha az esetleg negatív is.

A Hold trigonba kerül az Uránusszal, aminek hatására kedvünk támad új célkitűzések és irányvonalak keresztülvitelére, és megpróbáljuk a többieket is rábeszélni erre. Ehhez azonban át kell vennünk a vezető szerepét. Győződjünk meg róla, hogy van-e elegendő tartalék energiánk, mert ez a tranzit rövid ideig tart.

Váratlan meglepetések boríthatják fel a mára betervezett programjainkat, de valószínűleg jól fogunk tudni alkalmazkodni hozzájuk. Új arcokat, másfajta embereket keresünk, új izgalmakra, szokatlan élményekre, környezetre vágyunk, és ezt minden bizonnyal el is érjük. Élére állhatunk egy csoportnak, hogy keresztül tudjuk vinni az új célkitűzéseket és ötleteket.

Szeretne személyre szabott horoszkópot? Az alábbi oldalon elolvashatja, hogy mit tartalmaz a rendelésre készített horoszkóp és hogyan lehet elkészíttetni.

Csütörtöki horoszkóp