Csütörtöki horoszkóp

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A Szűz napjainak különleges ereje az emésztőszerveken válik észrevehetővé. Éppen az érzékeny embereknek támadnak ilyenkor gyakran emésztési problémáik. A megfelelő segítő étrend különösen ajánlott ezekben a napokban, legalábbis a zsíros vagy nehéz ételekről érdemes lemondani. Ajánlott gyógynövények: bélgörcsökre: ánizsmag és édeskömény, epe és májpanaszokra: apró bojtorján, ezerjófű, borsmenta és zsálya.

Testünknek, szépségünknek akkor teszünk jót, ha teliholdkor a pihenést és az egyensúlyt keressük. Ebben segíthetnek a különböző gyógyfürdők, különösen azért, mert a gyógynövények éppen teliholdkor fejtik legerőteljesebben hatásukat. A jó közérzet fontos eleme az ellazulás. A stressz, a rohanó élettempó gyakran megakadályozza a természetes relaxációt. Az illóolajok segítenek az ellazulás elérésében, csodálatosan hatnak a közérzetre. Az összetevői fürdőkádunkat gyógyfürdővé varázsolják. Napi 20-30 percet fordítsunk önmagunkra és megteremthetjük, illetve megőrizhetjük saját fizikai, szellemi és lelki egészségünket, segíthetjük a belső béke és harmónia helyreállását.

Mivel a Nap szembenáll a Holddal, elég energikusnak érezhetjük magunkat, de megkomplikálja helyzetünket, ha hagyjuk, hogy életünk különböző területei szétcincáljanak bennünket. Tudatában vagyunk érzelmi és szellemi lényünk - vagy más szóval jobb, illetve bal agyfélteke-énünk - közötti kettősségnek. Erőfeszítéseket kell tennünk e két ellentmondó rész harmonizálása érdekében. Ha érzelmeink és értelmünk egyensúlyát fenn tudjuk tartani, azért ez is egy kellemes és kielégítő nap lehet.

A Vénusz-Uránusz szextil hatására az újdonságok és izgalmak iránti vágyunk új barátokkal hozhat össze, vagy éppenséggel rátalálhatunk új szerelmünkre. Sajnos az ilyen kapcsolat - bár ösztönzőleg hat ránk - nem szokott sokáig tartani. Ha viszont mégis tartósnak bizonyul, akkor az tényleg gyökeresen megváltoztathatja életünket. Nagyfokú szabadságot kell majd adnunk egymásnak, és ez már önmagában is egy új élmény lehet számunkra.

Délután a Hold kvadrátba kerül a Jupiterrel, általában jól érezzük magunkat, és jó szándékkal közelítünk mások felé. Mégis, ha a többiek kissé sértődöttnek vagy érdektelennek mutatkoznak, az azért lehet, mert talán öntelt, leereszkedő és tudálékos módon léptünk fel velük szemben. Ez esetben nem árt, ha felülvizsgáljuk hozzáállásunkat. Egyébként kellemesen alakulhatnak a dolgaink.

A Hold trigonba kerül a Szaturnusszal, aminek hatására képesek vagyunk elfogulatlanul kezelni és szemlélni önmagunkat és érzelmeinket. Jó alkalom, hogy egyedül legyünk, és elgondolkodjunk dolgainkról, vagy problémáinkat megbeszéljük egy idősebb személlyel. Nem fogjuk magányosnak érezni magunkat, még ha egyedül is vagyunk, sőt, eltelít bennünket a belső erő és békesség. Az önismeret terén sokat nyerhetünk. Életünk és társkapcsolataink most gördülékenyen alakulnak, mert jól működő egyensúlyt teremtettünk belső és külső világunk között.

A Hold-Neptunusz trigon ösztönzőleg hat képzeletvilágunkra vagy pszichikus és kreatív képességeinkre. Használjuk ki az alkalmat. Rendkívül együttérzőek vagyunk mások irányában, és segíteni akarunk nekik, amennyire csak tudunk. Álmodozással kívánjuk tölteni a napot, szabadon engedve szárnyaló fantáziánkat. Pszichikailag fogékonnyá válhatunk, ami felkelti érdeklődésünket életünk ezen oldala iránt.

Szeretne személyre szabott horoszkópot? Az alábbi oldalon elolvashatja, hogy mit tartalmaz a rendelésre készített horoszkóp és hogyan lehet elkészíttetni.

Szerdai horoszkóp