Pénteki horoszkóp

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Hold az Ikrek jegyében egészségügyi vonatkozásaiban a vállakat, a karokat, kezeket, a tüdőt érinti. Étrendben a zsír és az olajok a hangsúlyozottabbak. A ligetszépe olaj, mint táplálék kiegészítő, csökkenti a vér koleszterinszintjét, enyhíti a menstruáció előtti fájdalmakat, segít a hiperaktív gyerekeken.

Az orvosi asztrológia az idegrendszert is az Ikrek jegyéhez sorolja. a terápiák közül a színterápiával elősegíthető az idegrendszer stabilizálása, például időjárás érzékenyeknél hasznos a zöld színnel való testsugárzás.

A hajnali órákban a Hold szemben áll a Plútóval, konfliktusok támadhatnak közeli kapcsolatainkban, minden valószínűség szerint tudattalan - általában elfojtott, de most felszínre törő - érzelmi okokból. Egyikünk közülünk féltékenykedhet, vagy túlságosan birtokló és manipulatív módon lép fel. Később, miután lehiggadtunk, és elmúlt ez a tranzit, rengeteget tanulhatunk mindkettőnkről a történtek felidézésével. Természetesen ne hozzunk lényeges döntést érzelmi életünket illetően a mai nap folyamán.

A Merkúr együttáll a Neptunusszal, ami nem éppen a legmegfelelőbb pillanat jogi vonzatú üzleti tárgyalások, szerződések vagy megállapodások létrehozására, illetve lebonyolítására. Félreértések okozhatnak zavart, a színes fantáziánk okozta csalódásról nem beszélve. Jobb, ha ma nem írunk alá semmilyen fontos iratot. Nagy adag érzékenység, kifinomultság és képzelőerő teheti zavarossá racionálisnak most aligha nevezhető gondolatainkat. Egyelőre tegyük félre a színtiszta logikát igénylő problémákat. Elbűvölőnek találunk minden titokzatos dolgot, és most megérthetünk olyasmit is, ami máskor esetleg elkerülné a figyelmünket.

A Hold trigonba kerül az Uránusszal, aminek hatására kedvünk támad új célkitűzések és irányvonalak keresztülvitelére, és megpróbáljuk a többieket is rábeszélni erre. Ehhez azonban át kell vennünk a vezető szerepét. Győződjünk meg róla, hogy van-e elegendő tartalék energiánk, mert ez a tranzit rövid ideig tart. Váratlan meglepetések boríthatják fel a mára betervezett programjainkat, de valószínűleg jól fogunk tudni alkalmazkodni hozzájuk.

Új arcokat, másfajta embereket keresünk, új izgalmakra, szokatlan élményekre, környezetre vágyunk, és ezt minden bizonnyal el is érjük. Élére állhatunk egy csoportnak, hogy keresztül tudjuk vinni az új célkitűzéseket és ötleteket. Változásokat hajthatunk végre otthoni életünkben, amivel - jóllehet - meglepjük barátainkat vagy családtagjainkat, de hamarosan egy új rendszer kerekedhet ki belőlük.

Délután a Merkúr-Vénusz együttállás hatására könnyebben megy a kommunikáció érzelmi szinten. Alkalmas pillanat érzelmeink tolmácsolására bármely kapcsolatunkban, ezáltal közelebb kerülhetünk egymás jobb megértéséhez. Képesek leszünk világosabban meglátni életünket keresztül-kasul szövő események és élmények bonyolult hálójának összekötő szálait. Ez segíteni fog jobban megérteni jelenlegi életutunk vezérfonalát az anyagi valóságban.

A késő esti Merkúr trigon Szaturnusz hatására kevésbé vágyunk emberek közé menni, főleg azért, mert nincs sok türelmünk az értelmetlen locsi-fecsizéshez. Gondolkodásunk megfontolt és gyakorlatias. Komoly hangulatban vagyunk, és csak komoly beszélgetések kerülhetnek most napirendre. Jó alkalom, hogy tanácsot kérjünk nálunk idősebb vagy tapasztaltabb személytől.

Szeretne személyre szabott horoszkópot? Az alábbi oldalon elolvashatja, hogy mit tartalmaz a rendelésre készített horoszkóp, és hogyan lehet elkészíttetni.

Csütörtöki horoszkóp

HarmoNet