A Kos játszmája

Vágólapra másolva!
Miért akarja a Kos elhitetni mindenkivel, hogy ő milyen erős? Miért kezdeményez állandóan dominanciaharcokat? Miért muszáj folyton bizonygatnia a rátermettségét? Ezekre a kérdésekre válaszol Kunsay Melinda asztrológus, aki a játszmákról szóló cikksorozatában felkutatja a csillagjegyek belső pszichés motivációit. 
Vágólapra másolva!

Az asztrológia és a pszichológia egyaránt azokat a rejtett mozgatórugókat kutatja, amelyek segítségével mindennapjainkban eligazodunk, és egy-egy helyzetre utánozhatatlan, és egyedi módon reagálunk. Bizonyos törvényszerűségek is megfigyelhetőek az emberi életben, ismétlődő periódusok, tanító jellegű időszakok, amikor mintha minden történés azt szolgálná, hogy vegyünk észre végre valamit.

Az asztrológia és a pszichológia is segítséget nyújt abban, hogy önismereti munkával rájöjjünk arra, hogy mely pontokon vannak még tanulnivalóink. Horoszkópunkat ismerve rájöhetünk, hogy melyek azok a sorskönyvi parancsok, amelyeket általában szüleink hagynak ránk, mintegy "örökségképpen", és amelyeknek gyakran - tudattalanul - egész életünkben engedelmeskedünk.

A különböző jegyek, különböző pszichológiai játszmákra hajlamosak, ám nincs olyan ember, aki tisztán hordozna egy-egy archetípust. Így valószínűleg nem egy játszmát játszunk életünk során, hanem többet, és gyakran egy pillanatig sem tart, amíg váltunk egyikről a másikra.

A Kos archetípus esetében megfigyelhető, hogy olyan helyzeteket teremt, ahol bebizonyíthatja saját rátermettségét. Ez a rátermettség számára éltető erőként, vagy másképpen fogalmazva energianyerési lehetőségként szerepel az életében. Olyan helyzeteket teremt, ahol átélheti az erő és a győzelem mámorító érzését. Keresi az örökös súrlódást és feszültséget, hogy bebizonyíthassa a a másik elégtelenségét, hiszen csak ő lehet a győztes és a legjobb.