Vágólapra másolva!
Bár az USA-ban egyre nagyobb támogatást élvez a nyilvános szoptatás, az amerikaiak zöme továbbra is elítéli az ilyen, igazán bensőséges pillanatot ábrázoló fotókat. A női mell csak akkor kelt megütközést, ha szoptatnak belőle?
Vágólapra másolva!

"Sokkoló volt egy óriási mellet látni a címlapjukon. Azonnal megfordítottam a borítót, amint megláttam. Gusztustalan." E jelzők hallatán talán most sokan arra gondolnak, hogy egy szexuális jelenetet ábrázoló kép láttán alkották a fenti véleményeket, de egyáltalán nem erről van szó.

Nem szexuális aktust, botrányos kitárulkozást ábrázoló borító miatt panaszkodtak az olvasók, hanem egy amerikai egészségnevelési magazin (Babytalk) címlapján szereplő kép miatt, amelyen egy meghitt pillanat volt látható: kisbabát szoptat édesanyja úgy, hogy a nő melle (egészen nyilvánvalóan) is látható a fotón.

A magazin olvasói többnyire amerikai kismamák, akik optimális és szerencsés esetben talán ők maguk is szoptattak, ám egy szavazásból (és az olvasói visszajelzésekből) egyértelműen kiderült, hogyan vélekednek erről a címlapról. A négyezer megkérdezett egynegyede negatívan bírálta a képet, és oda nem illőnek, helytelennek nevezték.

Az amerikai magazin főszerkesztője, Susan Kane elmondása szerint az augusztusi szám megjelenését követő egy héten belül hétszáz levelet kaptak. Többet, mint évekre visszamenően bármelyik cikkükkel kapcsolatban. "Óriási méretű puritanizmus van Amerikában, és az emberek túlérzékennyé válnak, ha éppen megpillantanak egy testrészt vagy egy testrésznek egy részét. Nem mintha mindenhol, mindenáron elő akarnánk venni a mellünket, hiszen többnyire mindenki igyekszik diszkréten intézni a szoptatást."

Gayle Ash (aki egyébként háromgyermekes édesanya) például 13 éves fia miatt aggódott, nem tudta, miként reagál majd a fiú a látottakra. Véleménye szerint a "női mell minden körülmények között egy szexuális dolog marad", ezért a nyilvánosan történő szoptatással kapcsolatban óvatos. "Egyetértek vele, de nem szeretem, ha mutogatják, ugyanis nem szeretném, hogy a fiam vagy a férjem megpillantatnának egy olyan mellet, amelyet egyébként nem akartak volna látni."

Akadtak olyanok is, akiknek a visszajelzéséből kiderült, hogy mindenféle zavaró érzés nélkül szemlélték a borítót, és pontosan azt látták benne, ami. Kelly Wheatley a Babytalknak írt levelében például üdvözli a borítót: "Segít megértetni az emberekkel, hogy a mell több mint egy szexuális tárgy." Ennek ellenére hároméves kislányát ritkán szoptatja nyilvános helyen, de csak azért, mert úgy véli, kényelmesebb a kocsiban, és a férjét zavarja, hogy más férfi is megláthatja a mellét. "A férfiak nagyon vizuálisak. Amikor meglátnak egy női mellet, csak a mellet látják, teljesen függetlenül attól, hogy éppen mire használják azt."