Titokzatos testtérkép

Vágólapra másolva!
Hozzáértő szemek azonnal észreveszik, ha a bőröd száraz, megfakult, a hajad fénytelen, a körmöd egészségtelen. Kíváncsi vagy, hogyan képes az étrend megfakult külsődet megújítani? Felfedheted valódi énedet, körmeid erejét, hajad fényét, bőröd rugalmasságát, ha változtatsz az étrendeden. Meglátod, azt is észreveszik, ha megszépülsz.
Vágólapra másolva!
Forrás: fitt.info
Citromsárga terület: vesék
Narancssárga: belek
Sötétzöld: gyomor, lép
Sötétkép: hasnyálmirigy
Zöld: máj, epe
Világoskék: tüdő
Piros: szív









Megnézzük a füledet is

A repedezett bőr a fül mögött cinkhiányra utal, és készülj fel, hónapokba is telhet, míg rendbe jön. Kezdd el naponta 1 teáskanál cinkoldattal, és egyél mellé sok tökmagot, szezámmagot és papaját.

Simogató kezekért

Ha a kezeid nehezek, és az ujjak duzzadtak, akkor egyél több B-vitaminban gazdag ételt: barna rizst, napraforgómagot, avokádót. Egy egészséges köröm legyen erős, hajlékony, rózsaszín és foltmentes. Leggyakoribb tápanyaghiányra utaló tünetek: elvékonyodott, törékeny, pattogzó, fehér foltos körmök, függőleges csíkok, megtörések, lassú növekedés, nagyon halovány vagy áttetsző szín. Az egészségtelen körmökkel jelzi a máj, hogy segítségre van szüksége. Hogy erősítsd a májadat, étkezz zsírban alacsonyan, kerüld az alkoholt, és igyál friss, vitaminban gazdag gyümölcs- és zöldségleveket, melyek méregtelenítik, tisztítják a májat. Szerepeljen több brokkoli, kelbimbó, káposzta, teljes kiőrlésű gabona az étrendedben. A fehér foltok a körmön cinkhiányról árulkodnak. Rágcsálj tökmagot és napraforgómagot.

Csillogó szemekért

A sötét árkokból a szemek alatt a kialvatlanság mellett ételallergiára vagy nem jól működő vesékre is következtethetünk. Egy héten keresztül igyál minden nap két pohár áfonyalevet, ami tisztítja a vért, méregteleníti a vesét, egyél sok árpát, lazacot, pisztrángot, szedret, áfonyát, hagymát, céklát, petrezselymet, zellert és babot.