A jobb szexért fogyni kell

Vágólapra másolva!
Bár nem a testalkat határozza meg az ember szexisségét, egy vancouveri intézet kutatói szerint a túlsúlyos emberek szexuális étvágya alapvetően igen rossz, és már egy kis fogyással is növelhetik libidójukat.
Vágólapra másolva!

Az észak-amerikai Naaso intézet elsődleges célja, hogy megoldást találjon Amerika egyre égetőbb problémájára, a krónikus elhízás jelenségére, amely mind elterjedtebb az ország legtöbb államában. Kísérleteik során a kutatók arra is rájöttek, hogy a túlsúlyos emberek nagy része szexuális problémákkal küszködik, ezért egy kétéves programot indítottak el, amelynek már a fele lezárult, és részleges eredményeit az interneten is publikálták az orvosok. A kísérletsorozat alatt összesen 161 túlsúlyos nőt vizsgáltak, akiknek jelentős része (több mint kétharmada) különféle szexuális gondokkal küszködött. Alapvetően nem kívánták a fizikai együttlétet partnerükkel, sokuknál ez leginkább önértékelési zavarok miatt lépett fel, vagyis nem tartották magukat elég kívánatosnak ahhoz, hogy elengedjék magukat az ágyban.

A Naaso intézet kutatói fogyókúrára fogták a hölgyeket, és már kevés idő múltán is kimutatható volt a változás, ugyanis egy látható, de még nem jelentős súlyveszteség után a kísérlet alanyai egyből jobban kívánták a szexet, és persze tovább is bírták azt. Egy év múltán a libidóproblémákkal küszködő nők aránya 39 százalékról 15 százalékra esett, és az önértékelési zavarokkal küszködő nők száma is több mint a felére csökkent. A kutatók szerint ez olyannyira látványos eredmény, hogy férfiakkal is elkezdték a kísérletet, összesen 26 kísérleti alannyal, akiknél már szintén kimutatható a javulás egy szimpla fogyókúra után.

Az intézet orvosai igyekeztek hangsúlyozni, hogy még nem lehet végső következtetéseket levonni az eredményekből, de annyit már biztosan állíthatnak, hogy a jobb szexért bizony érdemes leadni néhány kilót.