Egy biztosítócég csokievésre bátorítja ügyfeleit

Vágólapra másolva!
Egy német biztosító társaság levélben hívta fel kliensei figyelmét arra, hogy fogyasszanak több csokoládét, ha el akarják kerülni a szívrohamot. Egyre több a bizonyíték, hogy a kakaóban található antioxidánsok csökkentik a szív-koszorúér betegségek kialakulását, de ez az első alkalom, hogy egy biztosítótársaság azzal a kezdeményezéssel él, hogy tudatja klienseivel a legújabb kutatások eredményeit.
Vágólapra másolva!

A DAK nevű egészségbiztosítási társaság azt közölte levelében, hogy a mérsékelt mennyiségben fogyasztott eredeti csokoládé jó a szívnek, majd egy Görögországban végzett megfigyelés eredményeit idézte, hogy alátámassza állításait. A kakaó és csokoládéféleségek flavonoidokban gazdagok, amelyek olyan természetes összetevők, amelyek többféle élelmiszerben is megtalálhatók, például a teában és vörös borban.

A British Journal of Cardiology nevű szaklapból vett információk szerint kísérletek bizonyították, hogy a flavonoidok a keringési betegségekre jótékony hatással vannak. A szív- és érrendszeri betegségek a fejlett országokban az első számú halálokok. A kiváltó ok általában az érlemeszesedés, amely vérrögösödéhez ás az erek eldugulásához vezet.

Az egészségbiztosító kijelentette, a bizonyítékok a csokoládé jótékony hatását illetően már elégségesek ahhoz, hogy felhívják ügyfeleik figyelmét a fogyasztásra. Intették azonban őket arra is, hogy ne vigyék túlzásba a csokoládéevést, napi egy kisebb csokoládé az optimális adag. A túlzott csokifogyasztás elhízáshoz vezethet, amely természetesen az ebből következő betegségek kialakulását vonja maga után.