Ragadj ecsetet az emlőrák ellen!

Vágólapra másolva!
Az idén első ízben hirdetik meg az Élet-Képek: Ecsettel az emlőrák ellen elnevezésű jótékony célú képzőművészeti pályázatot. A világ 26 országában zajló kezdeményezés célja, hogy alkotásra ösztönözze mindazokat, akik valaha kapcsolatba kerültek a nőket érintő egyik leggyakoribb daganatos betegséggel, az emlőrákkal. Magyarország szeptember 17-18-án egy 24 órán át tartó festőmaraton megszervezésével csatlakozik a világméretű pályázathoz.
Vágólapra másolva!

"Az emlődaganat a harmadik leggyakoribb rosszindulatú betegség Magyarországon, így közvetve vagy közvetlenül szinte mindnyájunkból érzéseket, gondolatokat vált ki, melyeket talán sosem osztunk meg másokkal. Ezért örömmel karoltuk fel a kezdeményezést, és arra buzdítunk mindenkit: gyógyult betegtől a képzőművészig, profitól az amatőrig, hogy küldje el nekünk Élet-Képeit" - mondta dr. Vasváry Artúrné, a Magyar Rákellenes Liga elnöke.

A festőmaraton

A daganatos betegségek elleni küzdelem jegyében az Élet-Képek pályázat kiírói szeptember 17-18-án 24 órás festőmaratont rendeznek képzőművészeti egyetemisták, orvosok, betegszervezeti képviselők, gyógyult betegek és újságírók részvételével. - "A festő-maratonistákat arra buzdítjuk, hogy a 24 óra leforgása alatt készült alkotásaikkal járuljanak hozzá az Élet-Képek magyar pályázóinak sikeréhez és az emlőrák elleni küzdelem elterjedéséhez" - tette hozzá dr. Szabó László, a pályázatot kiíró Lilly Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.
A Millenáris Park D épületének galériája a péntek 11 órai megnyitótól kezdve szombat délig bohém festőteremmé alakul át, ahol a vállalkozó kedvű maratonisták kényelméről és ébren tartásáról pihenősarokkal, izgalmas programokkal, valamint teljes ellátással gondoskodnak. A délutáni órákban szabadtéri tai-chi edzésen mozgathatják meg a festésben elfáradt végtagokat, este látványos diabolóbemutató szórakoztatja a 24 órás művészeket. A maratonon elkészült alkotások a többi magyar pályaművel együtt indulnak a nemzetközi képzőművészeti pályázaton, melynek végállomása a londoni Royal College of Art rendezett kiállítás.

Ragadj ecsetet te is!

A gyógyulás által inspirált képzőművészeti alkotások meghatározott méretben (42x30cm) és technikával készülhetnek: olaj, akvarell, akril, pasztell, szén, illetve fotó. A Magyar Rákellenes Liga Betegszolgálatára beérkezett 50 legsikeresebb mű Londonba szállításáról a szervezők gondoskodnak. A pályamunkákat egy héttagú független zsűri bírálja el, a legkifejezőbb alkotásokból 2004. december 3-tól rendeznek kiállítást London legnevesebb művészeti iskolájában, a Royal College of Art-ban. Az egyes kategóriák győztesei és a kiállítás legjobbjai pénzjutalomban részesülnek, melyet egy szabadon választott rákellenes szervezetnek ajánlanak fel jótékony céllal. A londoni kiállításon díjazásban részesülő magyar pályázók, valamint a magyar zsűri által az első három legjobbnak ítélt magyar mű alkotói további díjat kapnak a szervezőktől.