Intim higiénia - nyáron is

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Kérdezzen bátran! Nőgyógyászunk, dr. Zsirai László várja megválaszolatlan kérdéseiket - amelyeket eddig esetleg nem mert feltenni.

Szeretné kipróbálni a Lactacyd Femina Intim mosakodógélt? Kérje ingyenes termékmintánkat!

Tegye próbára a női egészségre vonatkozó ismereteid e rövid kvíz kérdéseinek megválaszolásával!
Lactacyd Femina-kvíz


A tejsav elengedhetetlenül fontos az intim zóna természetes egyensúlyához. A hüvelyben egy jótékony baktérium termeli a tejsavat, amelynek megfelelő szintje biztosítja a hüvelyflóra savas pH-értékét, ezáltal segít megakadályozni a hüvelyfertőzések és a hüvelyi irritáció kialakulását. Így biztosítja az intim terület természetes védelmét a fertőzésekkel és a különböző betegségekkel szemben.

Az intim flóra egyensúlya felborulhat
- a strandolástól;
- a hőség miatti erősebb izzadástól;
- a nem megfelelő tisztálkodószerek, pl. lúgos pH-értékű szappanok és tusfürdők használatától;
- bizonyos antibiotikumok szedésétől;
- szintetikus fehérnemű vagy túl szoros nadrág viselésétől, mert alattuk a bőr nem lélegzik;
- a szauna-, illetve uszodahasználattól;
- a helytelenül használt tampontól vagy egészségügyi betéttől;
- a menstruációtól, a szexuális együttléttől, a hormonális változásoktól (klimax, terhesség).

Ha felborul az egyensúly

A hüvelyi váladékozás (folyás) természetes jelenség lehet, főként menstruáció előtt. De ha a váladék színe, szaga, mennyisége vagy jellege megváltozik, ha kellemetlen viszketést vagy szexuális együttlétkor fájdalmas érzést tapasztalunk, ez annak a jele hogy a hüvely természetes védekező rendszere legyengült. A nyári melegben, amikor lengébben öltözünk és többet izzadunk, fokozottabb figyelmet kell fordítanunk az intim higiéniára is. Az akár napi többszöri fürdés és tusolás mellett használjunk minden alkalommal Lactacyd Feminát is, így tartósan frissnek érezzük magunkat.
További gyakori kérdések

A Lactacyd Femina hasznos segítség az intim testrészek mindennapi védelmében. Tisztít és ápol, frissen tart és védelmet nyújt. Használata rendszeresen és naponta ajánlott. Természetes tejsavat tartalmaznak, éppúgy, mint a hüvely savköpenye, így biztosítják az intim területeken az egészséges pH-érték fenntartását.

Mindennapos ápolásra

A hüvely és környékének ápolására a kellemes illatú Lactacyd Femina Intim mosakodógélt ajánljuk. Használatával egyidejűleg szappan és tusfürdő nem ajánlott!

Szabadban mindig legyen kéznél

A Lactacyd Femina Intim tisztasági kendő egyesével csomagolt, higiénikus, puha, és kellemes illatú. Az intim testrészek ápolásához, felfrissítéséhez ajánljuk. A legváratlanabb helyzetekben is rendelkezésre áll, használata egyszerű. Bárhol legyünk is a nyáron, bármit is csináljunk, mindig jó használatot tehet.
További Lactacyd termékek

Korábban
Intim higiénia tavasszal

Fórum
Női egészségi problémák - szexuális élet