A titok nyitja: ismerni kell a mértéket

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Ami finom, az vagy nem egészséges, vagy túl sok benne a kalória. Ez már amolyan Murphy törvényévé vált. Az egészséges életmóddal kapcsolatosan sokakban az állandó fogyókúra, a kedvenc ételekről való lemondás és a kifulladásig végzett mozgás rémképe lebeg. Ha komolyan elgondolkozunk azonban, rá kell jönnünk, hogy ez az elképzelés tévhit. Vagy minket csapnak be, vagy mi csapjuk be magunkat. Hiszen az egészség nemcsak a testnek, hanem a léleknek is jár. Ha egészségünk érdekében mindent meg kellene vonnunk magunktól, amit megkívánunk, nem lenne túl vidám az élet. Mindenki megnyugodhat, a fitnesz nem erről szól. Nem szigorú szabályok szerint kell élni mindennapjainkat. Csak oda kell figyelni néhány alapvető dologra.

Király Béla országos bajnok
Fit-Kid

Aki kedveli a megmérettetéseket, a másokkal való összehasonlításokat, annak egy fitneszversenyen szereplés elegendő motiváció lehet az életmódváltásra. Az egészséges életmód azonban nem pontgyűjtési akció. A fitnesz sportág kiválóságai példát és irányt mutatnak, de a hétköznapokban az odafigyelés nem pontszámokban, hanem a közérzet javulásában nyilvánul meg.

- Aki még csak az elhatározásnál tart, az minél előbb látogasson meg egy fitneszklubot! Ha majd rendszeresen mozog és elkezd egészségesebben étkezni, érezni fogja a változást. Sokkal könnyebben veszi majd az élet nehézségeit - állítja Király Béla.

Béres Alexandra tizennyolc évesen váltott át a ritmikus gimnasztikáról a

Béres Alexandra

A sokfajta reform- és egészséges táplálkozási irányzatból mindenkinek a hozzá legközelebb állót kell megtalálnia, olyat, amit valóban követni tud majd hosszú távon is.
- A vércsoportos diétában hiszek - mondja Alexandra. - Nálam bevált, de fontos, hogy akinek ajánljuk, az is higgyen benne. A pozitív hozzáállás ugyanis nagyban hozzájárulhat a sikerhez - teszi még hozzá. A túlzásoktól azonban ő is óva int mindenkit. A változáshoz idő kell, a türelmetlenség rossz tanácsadó. A "gyorsan sokat" hozzáállással gyakran pont az ellenkezőjét érjük el a kívánt célnak.

- Én a mértékletességre esküszöm. Arra, hogy nem kell nagy változtatásokat eszközölni a táplálkozásunkban. Mindig csak egy fokkal lépjünk tovább. A drasztikus változtatás legtöbbször a visszájára fordul, és nem elég, hogy nem tudjuk végigcsinálni az adott diétát, még el is megy a kedvünk az egésztől. És ami ilyenkor szinte törvényszerűen bekövetkezik, az a "nagy bekajálás". Ez pedig a legrosszabb. Ennek elkerülése miatt fontos, hogy mindig adjunk időt magunknak és a szervezetünknek az átállásra - tanácsolja Béres Alexandra.

Korábban
Fitness-toplista
A hatékony edzés titka
Becsapós fitnessreklámok
Kiképzés vagy aerobik

Ajánlat
Online fitnesz-zene áruház
Fitnesz az interneten
Fitneszoldalak linkgyűjteménye
Sztárfitnesz

Szeretne Béres Alexandrával edzeni? Alexandra segítségével összeállíthatja saját edzésprogramját, amit akár otthon, akár munkahelyen vagy edzőteremben is rendszeresen végezhet.
Fitnesz mesterfokon

Fórumajánló: Fitnessterem-választó