Korányi-program Budapesten

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet 2001-ben - alapításának 100. évfordulója alkalmából - indította útnak a Korányi-programot, amellyel az allergiás és idült légúti betegségekkel (asztma, bronchitis), a tüdőrákkal és az azért felelős dohányzással veszik fel a harcot.

Az idén több kerületi tüdőgondozó állomás is bekapcsolódik a Korányi-programba. A tüdőszűrés mellett ingyenes koleszterinszint- és vérnyomásmérésre, allergiavizsgálatra, légzésfunkciós mérésekre várják a jelentkezőket a nyílt napokon. Mindezek mellett segítenek a dohányzásról való leszokásban, és hasznos tanácsokat adnak a légúti betegségek felismerésével és kezelésével kapcsolatban.

A nyílt napokon nincs szükség beutalókra a nyílt napi szűrésekhez, a jelentkezőktől csupán a társadalombiztosítási kártyájuk bemutatását kérik. Az ismertető szerint a nyílt napokon játszóház várja a gyerekeket, miközben a felnőtt családtagokat vizsgálják.

A Korányi-programhoz kapcsolódva a XIII. kerületben március 23-án, a XVIII. kerületben április 27-én, a IV. és a XV. kerületben pedig májusban, még meg nem határozott időpontban tart nyílt napot a helyi tüdőgondozó állomás.

Ajánlat
Magyar Tüdőgyógyász Társaság honlapja
Országos Egészségfejlesztési Központ honlapja