Virtuális kardiológus, nem csak szívbetegeknek

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A virtuális kardiológiai tanácsadást azonban nem csupán szívbetegeknek, hanem elsősorban a koszorúér-betegségek megelőzésére indították. Aki válaszol a kérdésekre, megtudhatja, hogy az elkövetkező tíz évben mekkora kockázata van esetleges megbetegedésének.

A virtuális orvos minden válaszra meghatározott mennyiségű pontot ad. A kérdező ennek alapján besorolhatja magát a négy - kicsi, fokozott, nagy, nagyon nagy - kockázati csoport valamelyikébe.

A kérdések egyebek között az érdeklődő nemét, korát, testsúlyát, életmódját és a családjában regisztrált koszorúér-betegségeket tudakolják. A kérdőív kitöltése mintegy negyedórát vesz igénybe.
Ennek végeztével az ügyfél megkapja a "diagnózist" (például azt, hogy 5 százalékos esélye van koszorúér-megbetegedésre) és a tanácsokat is, mit tesz rosszul, mit jól, mitől kell óvakodnia. Szükség esetén a virtuális kardiológus nyomatékosan szakemberhez irányítja.

Az ötletadók szerint könnyebb az internetes honlapot felkeresni, mint az orvost. Előfordulhat például, hogy egy fiatalember nem is gondol szívbetegség veszélyére, pedig örökletes tényezők miatt nagy esélye van rá.
A zabrzei Sziléziai Szívgyógyászati Központ Lengyelország egyik vezető ilyen egészségügyi létesítménye. A szív- és koszorúér-betegségek - különösen ennek legrosszabb formája, az infarktus - az első számú haláloknak számítanak Lengyelországban.

Ajánlat

A DOTE Szív- és érrendszeri betegségekkel foglalkozó oldalai

Korábban

A szív- és érrendszeri betegségek a nőket is fenyegetik

Ne fájjon a szíve