Hasznos karácsonyi meglepetések

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Először is az ajándékra fordítható forintokat kell összeszámolnunk. Azután ajánlatos egy nagyobb sportáruházat vagy valamelyik szupermarket sportosztályát felkeresnünk. "Apróságok" kategóriában szóba jöhet például kislányunknak egy hulahopp karika, melyhez - mérettől függően - már 4-600 forint ellenében hozzájuthatunk. Hogy mit kezdjen a meglepetéssel gyermekünk, azt bízzuk csak rá! Talán a jövő ritmikus gimnasztika bajnokának szereztünk idén örömet ajándékunkkal. Ha a tavalyi évben görkorcsolyát, rollert, gördeszkát vásároltunk fiatal rokonunknak, idén - a tapasztalatokból okulva - egészítsük ki ezt tenyér-, könyök- és térdvédővel is (1500-2000 Ft).

Még mindig az alacsonyabb árkategóriában maradva és fitnesz-rajongó szerettünkre gondolva több lehetőség is kínálkozik. Aki aerobik órákra jár, tudja, hogy nem mindig szolgál maximális komfortérzettel az edzőtermek által biztosított, mások által is használt szőnyeg, melyen az óra egy jelentős részét töltjük el. De miért kellene közösködni? A polifoam szőnyegek 800-1500 forinttal terheli meg a karácsonyi költségvetést. Kiadásunk akkor sem lesz több, ha torna-szalagot ajándékozunk. Ezeket használják edzőtermekben és gyógytorna foglalkozásokon is, egy kis továbbképzés után pedig otthonunkban is kiválóan alkalmazható. A torna-szalaghoz hasonlóan a valamivel drágább torna-labda is kiválóan alkalmas terápiás célok megvalósítására. A különböző méretű labdákon tartásjavító, gerincmobilizáló gyakorlatok végezhetők. Gyermekünk úszástanulását meggyorsíthatjuk egy úszólappal; az újdonsült aqua-fitnesznek hódolót pedig vízi súlyzóval lephetjük meg, ha 5-8000 forint közötti összeget tudunk áldozni erre a célra.

Akik pedig a szabadba vágynak, beszerezhetnek hagyományos hevederes vagy karfás faszánkót (8-9000 forint) is. A modernebb változatokat kedvelőknek színes műanyagból készült, fékkel is ellátott bob ajánlható (3-7000 forint). Azoknak, akiknek csak otthon van alkalmuk mozogni, hasznos meglepetés egy bordásfal (17 000 forint), mini-taposógép (13 000-16 000 forint), vagy szobakerékpár (18 000-23 000 forint).

Ne legyen a mozgás akadálya a hiányos ruhatár sem! Pólót, sportfelsőt (top), zoknit biztosan találunk 8000 forint alatt, de ha melegítőre, cipőre, pulóverre gondolunk, akkor már 15-25 000 forinttal is megvékonyodhat pénztárcánk.

Túrakedvelőknek minden árkategóriában szolgálhatunk meglepetéssel. Táborozáskor jól jöhet egy fémbögre, melyhez túra- és hegymászóboltokban 1000 forint alatt is hozzájuthatunk. Övtáskát, mely az iratok és pénz tárolására a legalkalmasabb; 900-1400 forintért kaphatunk. Ha valamivel több pénz áll rendelkezésünkre, túra zoknit, könnyű, jól záródó alumínium kulacsot, iránytűt és tájolót is ajándékozhatunk. Ezek ára 2500 forintnál kezdődik, de egy komolyabb eszköz akár 7-10 000 forintba is belekerülhet. 5-7000 forint között mozog a speciális acéltermoszok ára, melyek akár 24 órán keresztül is forrón tartják a teát vagy kávét, még nagy hidegben is. Szintén hasznos ajándék lehet egy kézilámpa, a legjobb márkákat mérettől függően 6-12 000 forintért árulják. Ha a pénz nem akadály, vehetünk hálózsákot 10-15 000 forintért, belső merevítésű hátizsákot 20-30 000 forint ellenében, vagy sátrat 35-40 000 negyvenezer forintos áron.

Ha egy család vagy baráti társaság összefog, karácsonyi ajándékaikkal lustább, kényelmesebb rokonukat, ismerősüket elindíthatják a sportos életmód útján. Az ajándékozók között előre megosztva egy teljes sportos ruhatárral, a kiválasztott sportág eszközeivel és egyéb, edzés közben szükséges apróságokkal láthatjuk el "áldozatunkat".

Ha konkrétabb ösztönzőkre van szüksége, csomagoljuk még be a közelben található edzőtermek, uszodák listáját! És ha még nagyobb ellenállásra számítunk, biztosítsuk barátunkat, rokonunkat arról, hogy sosem kell egyedül "szenvednie", mert jóakarói közül valaki mindig vele tart majd.


Ajánlat

Sportszer ajánlatok

Triál sportszer online bolt

Korábban

Ajándékozzon karácsonyra egészséget!