Szeresd olyannak, amilyen!

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Kevés nő elégedett a melleivel. Van, aki szerint az övé túl kicsi, túl nagy, túl peckes, túlságosan laza, lelóg, szétterül, előremered, oldalt kacsint, túlságosan dús, feltűnően távol ülő, túl sok szőr van körülötte, és így tovább. Félünk, hogy korunk előrehaladtával megereszkedik, megfonnyad, megcsúnyul, jelentéktelenné válik. És általában csodálkozunk, mi tetszik rajta a partnerünknek. A női mell nemcsak egyénenként változó méretű, állagú és küllemű, de egész életünkben folyamatosan változik. Látszólag csupán egy lágy szövethalmaz, mégis rengeteget foglalkozunk vele. A feszes keblekre büszkék vagyunk, de szépségének mulandósága, később pedig a mammográfiai vizsgálat eredményei miatt rengeteget rágódunk.
Alaposan túlzásba visszük az alakunk miatti aggodalmaskodást! A nők mellei szemrevalók, ám a férfiak szórakoztatásánál milliószor fontosabb feladatuk van: az utódok táplálása. Mellünk tejmirigyeket és tejcsatornákat tartalmaz. Tizenkét-húsz mirigye tejet termel, ami a csatornákon át jut el a mellbimbóig, amelyen át kisbabánk táplálékhoz jut.

A világon ma is vannak népek, amelyeknél szokás, hogy az asszonyok fedetlen keblekkel járnak. Számukra a kebel egy hasznos testrész, semmivel sem ingerlőbb a kezüknél vagy a lábuknál. A nyugati kultúrában azonban a kebel átlényegült, és meglehetősen sok nő számára elsősorban nemi szerv. De legalább annyi nőt hagy hidegen melleinek cirógatása, markolászása, mint ahányat lázba hoz, sőt egyeseket egyenesen zavar, sőt lehangol. És kivétel nélkül minden nőnek vannak olyan napjai, amikor az "el a kezekkel a melleimtől" lehetne a jelszó. A menstruáció hetében, a várandósság első napjaiban, valamint a menopauza kezdetén kebleink feszülnek. Ilyenkor a legapróbb cirógatást is rosszul tűrjük.
Mások, máskor kifejezetten elvárják a mellük becézgetését. Van, aki csak a finom cirógatást tűri, más a nyalogatásától, szívogatásától, masszírozásától jön lázba. A bimbó szerfelett érzékeny, még orgazmus keltésére is alkalmas, számtalan idegvégződése az egész testhez közvetíti a kéjes érzéseket. Izgalmi állapotban a mellbimbó megmerevedik.