A testtömegindex számít, nem a kerek idomok

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Gyakran gondolják, hogy a teltség, mivel a termékenységgel kapcsolódik össze, vonzza a férfiak pillantását. Ám egy új felmérés szerint a kerekded idomok nem olyan fontosak, mint az, hogy egy nő súlya arányban álljon a magasságával. Ezt az arányt az orvosok testtömegindexnek nevezik (BMI, azaz Body Mass Index).
Az ember testtömegindexe a kilogrammban kifejezett testtömeg és a méterben mért testmagasság négyzetének hányadosa. 20 és 25 közötti index az egészség jele, másképp szólva a fittségé, mely magyarázatot ad arra, miért vonzó ez a férfiaknak.

A Newcastle Egyetem kutatói összehasonlították a testtömegindex jelentőségét a csípő-derék arány jelentőségével. Az eredmény, melyet a Royal Society folyóiratában, a Proceedings B-ben publikáltak, azt mutatja, hogy a jó testtömegindex messze jobban észreveteti, hogy egy nő vonzó, mint a derék-csípő arány.

Számítsd ki testtömegindexedet!http://www.hipertonia.hu/hiprtonia/bmical.phtml

További vizsgálat arra jutott, hogy ahogy a nők kerekdedebbek lesznek és nő a testtömegindexük, vonzerejük csökken. Dr. Martin Tovee, aki a kutatást vezette, elmondta:
- Ez az eredmény ellenkező a kiinduló feltételezésünkkel, hogy a derék-csípő arány a fontosabb. Viszont egybevág azzal a tapasztalattal, hogy a vezető modellek többsége alacsony testtömegindexszel rendelkezik.