Retusálatlan Kate Winslet fotósorozata

Vágólapra másolva!
Kate Winslet a Vanity Fair decemberi számában megjelent fotósorozatáról több brit bulvárlap is azt írta: a 36 éves színésznő a digitális retusnak köszönhetően néz ki olyan fantasztikusan a képeken. Winslet kikérte magának vádakat.
Vágólapra másolva!

Kate Winslet, ötszörös Oscar-jelölt brit színésznőről, az Apró titkok című film főszereplőjéről a héten jelent meg egy fotósorozat a Vanity Fair decemberi számában - egyes brit bulvárlapok szerint Winslet a digitális retusnak köszönhetően néz ki olyan fantasztikusan a fotókon.

A The Sun címlapon foglalkozott a témával, azt latolgatva, vajon "használtak-e varázsceruzát" a magazin képszerkesztői0; a Daily Telegraph és a Daily Mail pedig egy digitális retusálási szakértőt kért fel, hogy elemezze a fotókat.

Kate Winseletet nagyon rosszul érintették a vádak, és szóvivője útján közülte: kifejezetten haragszik a gyanusítás miatt.

"Kate nagyszerű formában van, és egyébként sem fogadta volna el a felkérést, ha nem így lenne"- nyilatkozta a szóvivő a People magazinnak. "Nem végeztek jelentősebb átalakításokat a képeken, viszont ahhoz ragaszkodtak, hogy a bőrtónuson javítsanak. Ez csak a rutin, amelyet minden divatfotón elvégeznek"- tette hozzá.

A gyanú, miszerint számítógépes grafikával csinosították Winslet idomait, ha alaptalan is, nem minden előzmény nélküli: 2003-ban, az akkor 33 éves, kétgyermekes színésznőről a GQ magazinban jelent meg egy fotósorozat, amelynek képeiről utólag kiderült, retusáltak voltak - ám ezt az eljárást maga Kate Winslet is helytelenítette, és bocsánatot is kért az olvasóktól.

"Nem szeretném, hogy az emberek azt gondolnák: 'persze, hirtelen lefogyott 15 kilót.' Inkább kiállok, és elmondom az igazságot. Nem haragszom a magazinra, de valójában örülök, hogy nem szeretnék úgy nézek ki" - nyilatkozta akkor.