Hivatalos: válnak Madonnáék

Vágólapra másolva!
A szóvivők hivatalosan is megerősítették: Madonna és Guy Ritchie nyolc évig tartó házassága véget ért. A pár még karácsony előtt elválhat, és mivel nem írtak alá házassági szerződést, Ritchie nyerhet a vagyonfelosztásnál.
Vágólapra másolva!

Madonna amerikai énekesnő és Guy Ritchie brit filmrendező úgy döntöttek, hogy véget vetnek nyolc évig tartó házasságuknak, és elválnak - erősítette meg a hírt az énekesnő szóvivője.

"Madonna és Guy megegyeztek abban, hogy elválnak. Mindketten arra kérik a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben a magánéletüket ebben a nehéz időszakban" - írta az Associated Press hírügynökséghez eljuttatott közleményében Liz Rosenberg.

A legújabb információk szerint, melyet egy bennfentes árult el az US Weekly magazinnak, Madonna máris újra szerelmes, és a közte és Alex Rodriguez sportoló közötti kapcsolat "egyértelműen romantikus jellegű, nem csak barátságról van szó, mint ahogy azt korábban állították".

"Az, hogy Alex és Madonna egymásba szerettek, csak minimálisan befolyásolja Madonna válását, a házasságának mindenképpen vége lett volna egy éven belül" - jelentette ki a forrás, majd hozzátette: "Madonna és Alex néhány napja megegyeztek, hogy titokban tartják a kapcsolatukat, amíg be nem jelentik a válást."

Madonna és Guy Ritchie az elmúlt hetekben egyáltalán nem beszéltek egymással - állítják a barátok -, csak az asszisztenseiken keresztül kommunikáltak; mindketten azt remélik, hogy még karácsony előtt le tudják zárni a válást.

"Madonna még szerette volna halogatni a szakítást, de Guy már nem akar tovább szenvedni ebben a kapcsolatban" - mondta az egyik ismerős a Daily Mail című lapnak. "Már nem tud látszatházasságban élni. Korábban már megpróbálták rendbe hozni a dolgaikat, de egyikük sem volt képes kompromisszumot kötni."

A Sun magazin értesülései szerint a pár sem a karrier, sem pedig a gyereknevelés kérdéseiben nem értett egyet - "folyamatosan vitatkoztak, veszekedtek egymással, és egy idő után már egy szobában sem tudatak együtt lenni anélkül, hogy össze ne vesztek volna".

"Guy szerint Madonna túl sokat foglalkozott a karrierjével. Természetesen, ebben az irigység is szerepet játszott, hiszen Madonna jóval sikeresebb a férjénél" - mondta a Sunnak egy magát megnevezni nem kívánó forrás. "Abban sem értettek egyet, hogyan neveljék a három gyereküket. Guy ráadásul nem akart egy újabb kisbabát örökbe fogadni, pedig Madonna elhatározta, hogy egy afrikai kislányt is magához vesz. Emellett Guy úgy érzi, hogy a felesége már egyáltalán nem figyel rá."

A válás sarkalatos kérdése - a három gyerek, Lourdes, Rocco és David elhelyezése mellett - a vagyon megosztása lesz: Madonna és Ritchie ugyanis nem írtak alá házassági szerződést; az énekesnő pedig a világ egyik leggazdagabb asszonya, akinek a vagyonát közel 500 millió dollárra becsülik. Bár Madonna már felkereste Fiona Shackleton ügyvédet, aki Sir Paul McCartney válását is intézte, Ritchie a számítások szerint legalább százmillió dollárt kap majd a házasság felbontása után.

Sem Madonna, sem Guy Ritchie szóvivője nem kívánta kommentálni a lapok értesüléseit - a bennfentesek azonban állítják, "napokon belül" megjelenhet a hivatalos közlemény a két híresség házasságának végéről.