Kórházba szállították Elizabeth Taylort

Vágólapra másolva!
Csütörtökön kórházba szállították Elizabeth Taylort. A kétszeres Oscar-díjas színésznő szóvivőjének tájékoztatása szerint csak óvintézkedésről van szó.
Vágólapra másolva!

A színésznő ügyeit intéző Los Angeles-i iroda cáfolta azokat az Angliában lábra kapott híreszteléseket, hogy Liz Taylornak szívrohama volt, és gépek tartják életben.

"Miss Taylor jól van, hamarosan hazamehet. Jelenleg a családtagjai, barátai és pompás ékszerek veszik körül" - közölte Dick Guttmann szóvivő, de további részleteket nem árult el.

Az újságok évek óta cikkeznek a 76 esztendős hollywoodi díva egészségügyi problémáiról. 2004-ben már volt egy infarktusa, ezen kívül gerincbántalmakkal küszködik, emiatt gyakran kerekesszékkel közlekedik. Tizenegy évvel ezelőtt eltávolítottak egy tumort az agyából. A 70-es és a 80-as években alkohol- és kábítószerfüggőségben szenvedett.

Legismertebb alakítását 1966-ban a Nem félünk a farkastól című Edward Albee-dráma filmváltozatában nyújtotta akkori férjével, Richard Burtonnel a főszerepben - játékáért megkapta a második Oscar-díját; az elsőt a hat évvel korábban forgatott Butterfiled 8 című film női főszerepéért ítélte neki az Akadémia.

Elizabeth Taylor hét különböző férfival élt együtt nyolc házasságban - Richard Burtonnel kétszer is házasságra lépett. Négy gyereke és kilenc unokája van.