Paris nem ittasan, csak vakmerően vezetett

Vágólapra másolva!
Három év próbaidőt és némi pénzbírságot szabott ki a bíróság Paris Hiltonra, a művésznő szeptember 7-i ittas vezetéséért - aki, nyilván egyéb elfoglaltságai miatt, meg sem jelent a bíróságon.
Vágólapra másolva!

Paris Hilton, a 25 éves platinaszőke botrányhősnő ügyét ma tárgyalta a bíróság - a vádlottat távollétében ügyvédei képviselték.

Michael Sauer bíró, Hilton kisasszonyt 36 hónapos próbaidőre, pénzbírságra és az eljárás költségeinek megtérítésére kötelezte. Az államnak befizetendő az összeg így pontosan 1500 dollárra rúg, ami valószínűleg aprópénz a Hilton vagyon örökösének.

A bíróság ítéletének értelmében, a hároméves próbaidőt Paris 40 óra közmunkával 24 hónapra csökkenthetné - nem tudni, él-e majd a ezzel a lehetőséggel.

Ami alól azonban nincs kibúvó, az az alkoholelvonó-kúra: annak ellenére, hogy az ítélet végülis nem ittas vezetésről, hanem - Hilton alig 8 ezrelékes véralkohol szintjének, és a kaliforniai törvények kiskapuinak hála - "alkohollal kapcsolatba hozható vakmerő vezetés" vétségéről szól.

"Paris megkönnyebbült, hogy ennek az egésznek vége." - kommentált a bírósági döntést Elliott Mintz, az énekes-színésznő szóvivóje.

Hiltont még 2006. szeptember 7-én állították meg a rendőrök, amiért "kiszámíthatatlanul" vezetett, majd a szondáztatás során valamivel több alkoholt találtak a vérében, mint amennyi a Kaliforniában megengedett mennyiség.

Paris másnap reggel egy rádióműsorban próbálta megmagyarázni a történteket. "Egész nap az új videoklipemet forgattam, nem ettem semmit, utána pedig egy jótékonysági esten vettem részt" - mondta Hilton - "Ott csak egy koktélt ittam, és amikor letartóztattak, épp egy gyorsétterembe mentem, hogy végre egyek valamit. Lehet, hogy egy kicsit gyorsan hajtottam, de nem követtem el bűnt."