Mégis kiadják O. J. Simpson könyvét

Vágólapra másolva!
O. J. Simpson amerikai színész és sportoló mégis publikálhatja a könyvét, amelyben hipotetikusan leírja, hogyan "tette volna meg" azt a gyilkosságot, amelynek vádja alól 1995-ben felmentették.
Vágólapra másolva!

O.J. Simpson amerikai színész és sportoló mégis publikálhatja If I Did It (Ha én tettem volna) című könyvét volt felesége, Nicole Brown Simpson és annak barátja, Ronald Goldman meggyilkolásáról, miután egyezségre jutott a Goldman családdal.

A Goldman család és O.J. Simpson képviselőinek megállapodása szerint a kézirat érintetlen marad, ám Goldmanék hozzáfűzhetik megjegyzéseiket, s a könyv hasznából is részesednek, amit az erőszakos bűncselekmények áldozatainak megsegítésére a közelmúltban létrehozott Ron Goldman Fundation for Justice (Alapítvány az igazságért) javára fizetnek be.

Az If I Did It című könyvben Simpson azt írta le, hogyan követte volna el a kettős gyilkosságot, ha ő lett volna a tettes.

"Sokkolt és borzalommal töltött el, mikor megtudtam, hogy Goldmanék irodalmi ügynöke egyezségre jutott a vitatott könyv kiadásáról" - írta a könyv bojkottjára felhívó közleményében Denise Brown, az egyik áldozat húga, akit különösen Goldmanék "képmutató" magatartása háborított fel. "nem tudom, hogyan engedheti bárki, hogy az elhunyt nővérém két gyermeke a könyv miatt szembesülhessen a gyilkossággal kapcsolatos részletekkel. Ez egészen egyszerűen undorító."

A könyv korábbi kiadója, a HarperCollins hónapokkal ezelőtt - a közvélemény nyomására - visszadobta a munkát, ám egy, még meg nem nevezett kiadó most vállalkozott a publikációra.