Milliókért kelt el Audrey Hepburn koktélruhája

Vágólapra másolva!
A Christie's aukciós ház árverésén, a becsült ár hatszorosáért, 38 millió forintnak megfelelő dollárért kelt el Audrey Hepburn rózsaszín koktélruhája, amelyet az Álom luxuskivitelben című filmben viselt.
Vágólapra másolva!

A New York-i Christie's aukciós ház mai árverésén, ahol film- és szórakozástörténeti memorandumok kerültek kalapács alá, Audrey Hepburn egyik kosztümje is új gazdára talált, mégpedig mesés áron: az a rózsaszínű koktélruha, amit a színésznő az Álom, luxuskivitelben című filmben viselt, a becsült ár hatszorosáért, 192 ezer dollárért (körülbelül 38 millió forint) kelt el.

Ugyanezen az árverésen John F. Kennedy amerikai elnök 1962-es Madison Garden-beli születésnapi partijának programfüzetét is kikiáltották, ami végül 66 ezer dollárjába (körülbelül 13 millió forint) került új tulajdonosának. Ez volt az az ünnepség, ahol Marylin Monroe a "Happy Birthday Mister President" dallal köszöntötte fel a később meggyilkolt elnököt.

A Christie's decemberi árverésén, a filmben nyújtott alakításásért Oscar-díjra jelölt színésznő hosszú fekete estélyi ruhájáért 467 200 ezer dollárt adott valaki, akinek a személyét azóta is homály fedi. A hatalmas összeget jótékonysági célra ajánlotta fel a legendás ruha korábbi tulajdonosa.