Gyógyszerek okozták Anna Nicole Smith halálát

Vágólapra másolva!
A hivatalos álláspont szerint túladagolta a gyógyszereit az egykori Playmate, Anna Nicole Smith. A szakértők állítják: csupán szerencsétlen balesetről van szó.
Vágólapra másolva!

Tegnap nyilvánosságra hozták a másfél hónapja rejtélyes körülmények között elhunyt egykori Playmate, Anna Nicole Smith boncolási jegyzőkönyvét. A hivatalos álláspont szerint a modell gyógyszer-túladagolás miatt halt meg. A szakértők semmilyen, idegenkezűségre utaló jelet nem találtak.

"Anna Nicole túlságosan sok gyógyszert vett be egyszerre, de nem öngyilkossági szándékkal: halálát egyszerű véletlen okozta" - mondta a sajtótájékoztatón Charlie Tiger, a floridai Seminola rendőrfőnöke. "Ezzel az Anna Nicole Smith-ügy lezártnak tekinthető."

A hatóságok az egykori botrányhősnő szervezetében kilenc különböző gyógyszert találtak: nyugtatókat, izomlazítókat, altatókat, lázcsillapítókat és egy olyan szert, amellyel a nemi szerveken jelentkező fertőzéseket gyógyítják.

"Smith a halála előtt néhány nappal belázasodott, hidegrázásra panaszkodott, és rengeteget hányt" - mondta az újságíróknak a boncolást végző orvos, Dr. Joshua Perper. "Valószínűleg valamilyen bakteriális fertőzés, és egy súlyosabb influenza is közrejátszott a halálában."

Claire Waismann addiktológus szerint Anna Nicole-t nehéz lett volna megmenteni. "Alig néhány nappal a halála előtt készült vele egy interjú. Már akkor látszott rajta, hogy folyamatosan gyógyszerezi magát" - mondta a szakértő az US Weekly magazinnak. "Egyszerűen nem lehet előre tudni, mikor mondja azt az ember szervezete, hogy elég. Ha csak egy kicsit legyengül az illető, mondjuk egy fertőzés miatt, azok a gyógyszerek, amelyek korábban elegendőnek bizonyultak, a halálát okozhatják. Ez a felelőtlenség okozza a legtöbb gyógyszerfüggő halálát."

Waismann az is elmondta, Smith-nek nyugodt, biztonságos és gondoskodó környezetre lett volna szüksége. "Anna Nicole igen súlyos depresszióban szenvedett a fia halála óta" - nyilatkozta az addiktológus. "Ráadásul minden lépését követte a média, ő pedig újabb és újabb gyógyszereket íratott fel magának, hogy el tudja viselni a hétköznapokat. Valakinek jobban oda kellett volna rá figyelnie."