Vágólapra másolva!
A népszerű amerikai tévéshow-háziasszony, Oprah Winfrey a leggazdagabb nő a szórakoztatóiparban, megelőzve J.K. Rowlingot, a Harry Potter sorozat szerzőjét, és a Martha Stewart lifestyle-gurut - derül ki a Forbes.com 2006 végén összeállított  listájából.
Vágólapra másolva!

Oprah Winfrey vagyonát 2006-ban 1.5 milliárd dollárra becsülték, amellyel könnyedén a Forbes.com "leggazdagabb szórakoztatóiparban dolgozó nők" listájának élére került; kipöccintve ezzel az első helyről Rowlingot, a varázsló-tanonc kalandjainak szerzőjét, aki egymilliárd dolláros vagyonával szorult a második helyre. Őket követi 600 millió dolláros vagyonával Martha Stewart, az amerikában rendkívül népszerű életmód-szakértő és üzletasszony.

Nem meglepő, hogy a sorban következő leggazdagabb nők, pop-dívák: Madonna, Celine Dion, Mariah Carey és Janet Jackson vagyona 325 millió dollártól 150millió dollárig terjed; őket követi Julia Roberts, amerikai színésznő, aki a leggazdagabb hollywoodi sztár a maga 140 millió dolláros vagyonával.

A kilencedik és tizedik helyen Roberts kisasszony színésznő-kollágái, Jennifer Lopez és a Jóbarátok sztárja, Jennifer Aniston állnak, fejenként 110 millió dollárral.

Cak a 11. helyen topog a pop-hercegnő, Britney Spears, megosztva 100 millió dolláros helyét és az Olsen ikrekkel, Mary-Kate-tel és Ashley-vel, akik még kisbabaként kezdték a szakmát: az egykori Full House - a magyar adókon Bír-Lak címen futó - vígjáték-sorozat szemünk előtt cseperedő bébi-sztárjai voltak.

A divat szakmában a legjobban fizetett szupermodell minden bizonnyal Giselle Bündchen, hiszen vagyona 70 millió dollárra rúg.

Az összeállítás szándékoltan nem fogalkozik a "munkanélküli" sztárokkal, vagyis azokkal, akik már jóideje eltűntek a napi celeb-palettáról, mint például Barbara Streisand, vagy azokra, akiket a Forbes az úgynevezett "régi-Hollywood" kategóriába sorol - ilyen például Liz Taylor.