Volt felesége is perli Michael Jacksont

Vágólapra másolva!
Az amerikai énekest, Michael Jacksont beperelte volt felesége, Debbie Rowe. A nő azt állítja: Jackson nem fizette ki neki a váláskor megállapított tartásdíjat, amiért ő cserébe lemondott a gyerekeiről.
Vágólapra másolva!

Michael Jacksont amerikai énekest beperelte volt felesége és két gyermekének anyja, Debbie Rowe, aki azt állítja, hogy Jackson nem fizette ki neki azt a tartásdíjat, amelyben 1999-es válásukkor egyeztek meg. Rowe most összesen 245 ezer dollárt követel az énekestől, amit elsősorban egy másik per finanszírozására akar fordítani: megpróbálja ugyanis megszerezni a gyerekek felügyeletének jogát.

Debbie Rowe kétéves házasságuk alatt két gyereket szült Jacksonnak - a most kilencéves Prince-t és a nyolcéves Parist -, akiknek a felügyeletéről a váláskor önként lemondott, egy akkori interjúban elmondottak szerint "odaajándékozta" őket volt férjének, aki "nagyszerű, gondoskodó apa". Amikor azonban képek jelentek meg arról, hogy Jackson kilógatta egy szállodai erkélyről az egyik gyereket, illetve amikor 2003-ban kiderültek Michael Jackson gyermekmolesztálási ügyei, bírói felülvizsgálatot kért a gyermekelhelyezéssel kapcsolatban. Ugyanebben az évben Jackson leállította a banki átutalásokat, és nem volt hajlandó több tartásdíjat fizetni volt feleségének.

Az 1999-es megegyezés alapján Jackson évi egymillió dollárt fizet Rowe-nak a válás utáni első három évben, majd azután hat évig, évente 750 ezer dollárt. Rowe ezen kívül egy Beverly Hills-i házat és egy autót is kapott, ezért cserébe lemondott a gyerekek felügyeletéről és azt is vállalta, hogy másfél havonta csak egyszer találkozik velük.

A 47 éves énekesnek egy másik perrel is szembe kell néznie: egykori üzlettársa, Marc Schaffel ugyanis 3,8 millió dollárt követel tőle. Schaffel azt állítja, hogy Jackson kölcsönkérte tőle a pénzt, de aztán "elfelejtette" visszaadni. Schaffel a bíróságon azt is elmondta, hogy Jackson rajta keresztül próbált meg törvénytelenül örökbe fogadni két dél-amerikai kisgyereket. "Jackson közel háromszázezer dollárt fizetett azért, hogy minél hamarabb kerítsek neki egy olyan brazil családot, amelyii hajlandó odaadni neki a gyerekeit" - állította Schaffel az egyik meghallgatáson.