Pamela Anderson jótékonyságból vetkőzik

Vágólapra másolva!
Pamela Anderson Stella McCartney londoni butikjának kirakatában vetkőzik majd, hogy felhívja a figyelmet az állatok védelmére. Beyoncé Knowlest azonban keményebb eszközökkel próbálták meggyőzni arról, hogy ne hordjon szőrmebundát: egyszerűen letámadták egy étteremben.
Vágólapra másolva!

A PETA (People for the Ethical Treatment of Animals - Emberek az állatokkal való etikus bánásmódért) nevű amerikai állatvédő szervezet tevékenységére szeretné felhívni a figyelmet Pamela Anderson - aki gömbölyű idomaival és házi pornóvideóival is komoly hírnevet szerzett már magának - egy rövid, nyilvános sztriptízzel. A jótékony célú vetkőzésre a harcos környezetvédő és divattervező Stella McCartney (aki a Beatles-tag Sir Paul McCartney lánya) londoni üzletének kirakatában kerül majd sor.

Anderson egyik közeli ismerőse a Star magazinnak elmondta, hogy a Baywatch szőke bombázója örömmel vállalta az élő meztelenkedést, mivel véleménye szerint a cél szentesíti az eszközt: "Pamela már korábban is szerepelt hiányos öltözetben a PETA reklámjaiban, Kínában például be is tiltották a róla készült félmeztelen fotókat. Úgy gondolja, hogy a meztelenkedés eléggé felkelti a figyelmet ahhoz, hogy akár fontos üzeneteket is lehessen közvetíteni a segítségével, ezért is vállalta el a fellépést Stella üzletének kirakatában. A két híresség egyébként is szenvedélyesen támogatja a PETA célkitűzéseit, így most saját eszközeikkel kívánják segíteni a szervezet munkáját."

Vannak azonban olyan hírességek is, akik sokkal kevésbé állnak a PETA mellett. Feltehetően így van ezzel Beyoncé Knowles amerikai énekesnő is, aki nem meztelenkedése, sokkal inkább öltözködése miatt került az állatvédő szervezet figyelmének középpontjába. A Destiny's Child tagja ugyanis a múlt héten kisebb zűrbe keveredett az állatvédő szervezet aktivistáival, akik egy hivatalos vacsoráját tették tönkre. A Nobu 57 étteremben Beyoncé éppen egy eBay-aukció egyik nyertesével - aki a PETA beépített embere volt - ült egy asztalnál, amikor az állatvédő szervezet tagja a könnyed beszélgetés helyett egyre keményebb kérdéseket tett fel az énekesnőnek, és arról faggatta, hogy miért visel valódi szőrméből készült bundát és miért nem műszőrmét használ saját divatcégének kollekcióihoz.

A 24 éves énekesnő a szemtanúk szerint igen kellemetlen helyzetben volt, nem is tudott mit válaszolni a kérdésekre. Az aktivista végső csapásként egy hordozható dvd-lejátszót vett elő, és arra kényszerítette Beyoncét és vele lévő édesanyját, hogy nézzenek végig egy kisfilmet - amelynek narrátora Pamela Anderson volt - a szőrmeiparról. A PETA aktivistáját az étterem személyzete tessékelte ki az étteremből, igen határozott módon. A szervezet szóvivője később azt nyilatkozta, hogy már többször is megpróbálták rávenni Beyoncét, hogy hordjon inkább műszőrmét a valódi helyett, de az énekesnő nem volt hajlandó tudomást venni róluk. "Beyoncét sokan szeretik és tisztelik. Azzal, hogy valódi szőrmét hord, rettenetes példát állít a fiatal lányok elé, hiszen a világ egyik legkegyetlenebb iparágát reklámozza. Ezért választottuk azt a módszert, hogy nyíltan szembesítjük őt a szőrmeiparban folyó dolgokkal. Talán így nyitottabb lesz és hamarosan nem fog valódi bundákat hordani" - nyilatkozta Michael McGraw, a PETA szóvivője.