Boldogtalan született feleség

Vágólapra másolva!
Felicity Huffmann, az Oscar-díjra jelölt színésznő és a népszerű sorozat egyik sztárja valaha annyira gyűlölte a saját testét, hogy kész kínszenvedésnek tartotta már azt is, ha csak fel kellett kellnie.
Vágólapra másolva!

A karcsú, szexi és sikeres színésznő fiatalabb korában jelentős túlsúllyal küszködött. Sokáig boldogtalan és depressziós volt amiatt, hogy nem tartozik azok közé, akikek jobban elfogad a filmszakma. A Sun magazinnak adott interjújában elmondta, tökéletesen megérti azokat, akik rosszul érzik magukat a bőrükben. "Nekem is volt egy olyan időszakom, amikor gyűlöltem a testemet. Úgy éreztem, egyszerűen nem lehetek elég vékony. Sajnos, ahhoz, hogy elfogadjanak, egy nagyon keskeny sávba kell tartoznod. Ha nem vagy olyan, mint mások, rengeteg fájdalom ér az életben."

A színésznő azt is bevallotta, hogy komoly étkezési zavarai voltak, és legrosszabb időszakában naponta, akár hatszor is hánytatta magát, annyira rettegett a hízástól. " Színésznőként nem tartottak semmire, mert nem voltam elég csinos, a melleim pedig nem voltak elég nagyok." Huffmann elmondta, hogy ezek a tapasztalatok segítettek neki abban, hogy még sikeresebben alakíthassa a Transamerica című film transzszexuális főszereplőjét. "Akár vékony szeretnél lenni, akár homoszexuális vagy, vagy más módon lógsz ki a sorból, ugyanazt tapasztalod meg. Egyszerűen nem férsz bele a társadalmilag elfogadott keskeny sávba, értéktelennek, átlagon alulinak tartod magad és nem látod értelmét a cselekedeteidnek."

A most 43 éves színésznő számára a negyvenedik születésnapja volt a fordulópont: "Belenéztem a tükörbe, és azt mondtam magamnak, nem is rossz, amit látok." Visszatért önbizalmát semmi sem mutatja jobban, mint hogy azóta egyre-másra kapja a díjakat és elismeréseket, a Született feleségek című sorozattal pedig igazi szupersztárrá vált.