Zöld ház épül a Windsor-háznak

Vágólapra másolva!
Károly walesi herceg, brit trónörökös lapjelentés szerint olyan házat építtet Vilmos fiának, amely a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is megfelel. 
Vágólapra másolva!

Az Anglia és Wales határán 7,5 millió eurós (1 milliárd 897 millió forintos) költséggel felépítendő ház fűtését napenergia biztosítja, a falak pedig birkagyapjúval hőszigetelik - jelentette hétfőn a The Daily Mail című brit lap. A mintegy 790 négyzetméter alapterületű épületben többek közt öt fürdőszoba, egy öltözőszoba és egy görög oszlopsorral ékesített ebédlő is lesz.

A lap úgy tudja, hogy a házat ajándéknak szánják a 24 éves Vilmos herceg és vele egykorú barátnője, Kate Middleton minden valószínűseg szerint rövidesen sorra kerülő esküvője alkalmából. A brit pletykalapok már hetek óta az állítólag küszöbön álló eljegyzésről írnak. Middleton nemrég azzal utasította el II. Erzsébet királynő meghívását a karácsonyi ünnepekre, hogy csak akkor akarja majd velük együtt ünnepelni a karácsonyt, ha már megtörtént az eljegyzésük.

A királyi család szóvivője kijelentette, hogy a valószínűleg 2010-re megépülő házat egyelőre bérbe adják majd, mivel Vilmosnak úgysincs szüksége rá addig, amíg katonai szolgálatát tölti.

A múlt hét pénteken tisztté avatott Vilmos hercegre ugyanis még négyhavi parancsnoki tanfolyam vár a Sandhurst Katonai Akadémián, hiszen majdan V. Vilmos angol királyként, ő lesz a brit hadsereg főparancsnoka.

Forrás: MTI