Szabadon engedték Wesley Snipest

Vágólapra másolva!
Egymillió dolláros óvadék fejében engedték szabadon Wesley Snipest, akit adócsalás vádjával a múlt héten tartóztattak le.
Vágólapra másolva!

Szabadon engedték Wesley Snipes amerikai színészt, az 57-es utas című film főszereplőjét, akit adócsalás vádjával tartóztattak le pénteken, Floridában. A 44 éves Snipes egymillió dolláros óvadék fejében hagyhatta el az Egyesült Államokat.

"Szeretném megköszönni a rajongóimnak és a családomnak, hogy mindvégig kiálltak mellettem" - mondta a színész egy rögtönzött sajtótájékoztatón az orlandói reptéren. "És meg kell köszönnöm az ellenségeimnek is. Nem vagyok bűnös, és mindent megteszek majd azért, hogy kiderüljön az igazság és tisztázhassam a nevemet."

Snipes azt is elmondta, hogy az ügy egyáltalán nem változtatta meg a véleményét Amerikáról. "Ugyanolyan büszke amerikai, és ugyanolyan büszke fekete vagyok, mint eddig voltam" - nyilatkozta. "Voltak érdekes élményeim, szereztem jó és rossz tapasztalatokat egyaránt. De ettől még szeretem a hazámat."

Snipes ezek után visszatért Namíbiába, ahol legújabb filmjét forgatja. Az amerikai hatóságok csak azzal a feltétellel engedték vissza az afrikai országba, hogy január tizedikén hazatér az Egyesült Államokba, és leadja az útlevelét. Február végén tárgyalják majd az ügyét a floridai bíróságon.

"Wesley soha nem volt körözött bűnöző. Neki is érdeke, hogy tisztázza a nevét, és kész együttműködni a hatóságokkal" - mondta Snipes egyik ügyvédje, Donald Bierman.