Vágólapra másolva!
Alig múlt héten jelentette be Britney Spears amerikai énekesnő, hogy véget vet két évig tartó házasságának, máris megindultak a találgatások: mi lesz a hatalmas vagyonnal és a két kisgyerekkel? Titkos esküvő, kőkemény szerződések és egy eladásra kínált pornóvideó nyomában...
Vágólapra másolva!

Alig egy hete kérte a házassága felbontását a Los Angeles-i bíróságtól Britney Spears amerikai énekesnő, azóta folyamatosan arról szólnak a találgatások, mennyit kap majd Spears férje, Kevin Federline - vagy ahogyan az angolszász bulvársajtó mostanában becézi FedEx - a hatalmas vagyonból, és ki kapja meg a pár két gyerekének, az egyéves Sean Prestonnak és a kéthónapos Jayden Jamesnek a felügyeletét.

A pletykák szerint Federline csak minimális összeget kap majd Britney 125 millió dolláros összvagyonából: az énekesnő ugyanis egy hatvanoldalas házassági szerződést íratott alá jövendőbelijével - sőt, addig nem is volt hajlandó hozzámenni Kevinhez, amíg az alá nem írta a papírokat.

"Bár mindenki úgy tudja, hogy Britney és Kevin esküvője 2004 szeptember 18-án volt, valójában csak két héttel később, október 6-án, egy titkos ceremónián házasodtak össze hivatalosan" - árulta el a pár egyik közeli barátja a Daily Mail magazinnak. - "A szeptemberi időpontot korábban kitűzték, Kevin még nem írta alá a papírokat, ezért Britney úgy döntött, hogy a sajtó kedvéért megtartják az ál-esküvőt: rengeteg pénz forgott kockán, amelyet a fotókért kaptak egy magazintól. De a valódi házasságkötésükre csak október elején került sor."

A házassági szerződés szerint Kevin Federline semmilyen igénnyel nem élhet Britney házasságuk előtt szerzett vagyonával kapcsolatban: ha szerződés nélkül kötik össze az életüket, Kevin az énekesnő vagyonának felét, közel hatvanmillió dollárt kapna. "Britneyről mindenki azt hiszi, hogy csak egy kedves, déli lány" - mondta egy magát megnevezni nem kívánó forrás. - "Pedig valójában kemény üzletasszony, és a házassága előtt rengeteget konzultált az ügyvédeivel arról, hogyan védhetné meg azt a pénzt, amelyet megkeresett magának."

Kevin Federline azonban nem marad pénz nélkül: megkapja a közös malibui házuk eladásából származó összeg felét, és nagyjából 300 ezer dollárnyi készpénzt.

"Britney nem akarja, hogy Kevin tovább élősködjön rajta" - mondta az énekesnő egyik ismerőse a Daily Mailnek - "Úgy döntött, hogy ingyen nyilvánosságra hozza a kis Jayden James fotóit, hogy Kevin ne tehesse rá a kezét arra a pénzre, amit a fényképekért kapnának."

Az önjelölt rapsztár Federline eközben mindent megtesz azért, hogy minél több pénzt csikarjon ki feleségéből: a legutóbbi hírek szerint FedEx megzsarolta Spearst azzal, hogy nyilvánosságra hoz egy közel négyórás, házi készítésű szexvideót, amennyiben Britney nem fizet neki egy jókora összeget, és nem adja át neki a két gyerek teljes felügyeletének jogát.

"A felvétel akkor készült, amikor Britney és Kevin még a kapcsolatuk legelején voltak, és egész nap csak szeretkeztek" - árulta el egy magát megnevezni nem kívánó forrás a News of the World nevű lapnak. A kazetta létezését Spears szóvivője eddig sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta.

A válási procedúra és a bulvársajtó folytonos találgatási ellenére úgy tűnik, Britney visszatér régi önmagához: nemcsak karcsú és boldog, de a hírek szerint két év kihagyás után stúdióba vonult, és új nagylemezen dolgozik.