Armani Londonban jótékonykodik

Vágólapra másolva!
A hétvége előtt nagyszabású bejelentést tett Giorgio Armani, s ebben mindenkivel tudatta, hogy legújabb kollekcióját az idei londoni divathéten mutatja majd be. Mindemellett arról is beszámolt, hogy csatlakozik Bono afrikai gyermekeket segítő akciójához.
Vágólapra másolva!

Idén Armani volt az első, aki hivatalosan is bejelentette, hogy a londoni divathéten mutatja majd be új kollekcióját. A 2007 tavaszi/nyári Emporio Armani bemutató eleve nagyon sokakat vonz, mivel bennfentesek szerint a divattervező élete egyik legjobb munkáját teszi le az asztalra hamarosan, de nem csak emiatt érdekes Giorgio bejelentése.

Itt mutatkozik ugyanis be az a kollekció is, amelyet Armani jótékonysági céllal készített. A tervező csatlakozott Bono (U2) akciójához, a ONE kampány tehát ismét egy újabb rangos támogatót talált. Az afrikai gyermekek megmentése, és az AIDS elleni harc sok hírességet vonzott már, de az utóbbi időben a divatvilág is elkezdett felfigyelni Bono és Bobby Shriver kezdeményezésére.

"A Product RED kollekció remélhetőleg beváltja majd a hozzá fűzött reményeket, szeretném, ha valóban tudnék segíteni ezzel az akcióval. A londoni divathét a jótékonyság hete is lehet" - nyilatkozta Armani. "Londonban az építészet, a zene, a színház, a divat, itt minden egybefonódik. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az Emporio Armani éppen itt debütál majd a nagyközönség előtt, és remélem, hogy a jótékonysági akció is sikeres lesz."

Persze kár szerénykedni, szinte biztosra vehető, hogy az Armani nevével fémjelzett jótékonysági akció sikeres lesz. A tervező már keleten is hihetetlen népszerűségnek örvend. Idén, tavasszal például Tokióban nyílt meg egy kiállítás a tiszteletére, amely a Mori múzeumban kapott helyet. A megnyitón Giorgio személyesen is megjelent, a 70 éves divatguru meghatódva nézte végig az ünneplést. Nem sokkal ezután életmű díjat kapott a New York-i Night Of Stars gálán, és a tervezők sétányán is először tehette le névjegyét a Rodeo Drive Walk Of Style díjazottjaként.