Natalie Portman lehet a legszexisebb vegetáriánus

Vágólapra másolva!
A PETA állatvédő szervezet idén is meghirdette a "Legszexisebb vegetáriánus" című versenyét, ahol szavazással lehet megválasztani a legvonzóbb, húsmentesen élő hírességet. Előrejelzések szerint a 2006-os év befutója Natalie Portman lesz.
Vágólapra másolva!

A PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) állatvédő szervezet nemcsak arról híres, hogy tiltakozó akcióik során hírességek bundáit locsolják le színes festékkel, igyekeznek pozitív hangulatú üzenetet is küldeni a világnak. Több éve rendszeresen megválasztják a legszexisebb vegetáriánus hírességet, általában egy férfi és egy nő is kerül a dobogóra. Ezzel is azt szeretnék erősíteni a köztudatban, hogy húsmentes élettel is lehet valaki sikeres, ráadásul az ember soványabb, egészségesebb, az állat pedig boldogabb lesz, ha nem kerül vágóhídra.

Idén az izraeli születésű amerikai színésznő, Natalie Portman lehet a PETA díjának várományosa. A V mint vérbosszú sztárja köztudottan vegetáriánus, ráadásul rendszeresen hirdeti az állatok védelmének fontosságát. "Én meggyőződésből mondtam le a húsevésről" - nyilatkozta a színésznő. "Nagyon szeretem az állatokat, így nem játszhatom meg magam, amikor húst eszem. Vegetáriánusként is változatosan étkezem, és sokkal jobban érzem magam." A Star Wars Amidalája mellett jó néhány filmcsillag is szerepel a hírességeket tartalmazó listán, szavazni lehet többek között Nicolette Sheridanra, Naomi Wattsra és Alyssa Milanóra. A férfiak között pedig Joaquin Phoenix, Jared Leto és Prince lehet a megtisztelő cím nyertese.

Tavaly Carrie Underwood és Chris Martin kapta az állatvédők kitüntetését, a Coldplay frontembere egész családja számára előírta a húsmentes életet, ezzel vívta ki a PETA elismerését. A korábbi nyertesek között van még Shania Twain, Tobey Maguire és Alicia Silverstone is.