Elhunyt Elvis kedvenc divattervezője

Vágólapra másolva!
A hétvégén hunyt el Helen Cohn, aki az ötvenes évek legismertebb és legkeresettebb divattervezője volt. Boltjában olyan hírességek vásároltak rendszeresen, mint Elvis Presley, Roy Rogers vagy Hank Williams.
Vágólapra másolva!

A divat egyik nagy legendája hunyt el a hétvégén. Halálának hírét csak most jelentette be saját unokája, Jamie Nudie Mendoza. Helen Cohn férjével, Nudie Cohnnal együtt a negyvenes évek végén nyitott butikot Hollywood északi részén, és egy-két év alatt az egyik legsikeresebb vállalkozást tudhatták magukénak. A merész, csillogó, színpadias cowboy-divat nagy mestere lett a Cohn házaspár, olyan sztároknak terveztek és adtak el fellépőruhákat, mint Elvis Presley, Roy Rogers vagy Hank Williams country énekes.

"A Cohn-vállalkozás nagyapám kezében volt, de a nagymamám végig ott állt mögötte. Mindent együtt csináltak, és a nagyi keményen megdolgozott azért, hogy nagyapám ekkora sikereket érjen el" - emlékezett vissza a hollywoodi divatvilág egyik leghíresebb házaspárjának unokája. A jelenleg zárva tartó Nudie's butik évtizedeken át az egyik legnépszerűbb sztárbolt volt, és amikor 1984-ben Nudie Cohn meghalt, Helen egymaga vitte tovább az üzletet, és még nagymama korában is nyereségesen vezette a boltot. Sosem akart terjeszkedni vagy tömegdivatot teremteni, az általa forgalmazott csillogó ruhák, csizmák, cowboykalapok a mai napig is egyediségükről híresek. Még a Nudie's logóját is Helen tervezte, amelyen egy meztelen pásztorlány lasszót vet a cég nevét ábrázoló táblára.

Helen Cohn a múlt héten került kórházba, betegségéről nem beszélt senkinek. A hétvégén a szervezete feladta a harcot. 92 éves volt.