Hollywoodban nehéz az idősebb színésznőknek

Vágólapra másolva!
A hatvanegy éves francia színésznő, Catherine Deneuve szerint, ha Hollywoodban élne, már régen vége szakadt volna filmes karrierjének, hiszen a film amerikai fővárosában csak a szép és fiatal kap méltó elismerést.
Vágólapra másolva!

"Az amerikai film leginkább a társadalom tükörképe, amely nehezen viseli el az öregedést. Ha Amerikában élsz, jobban jársz, ha fiatalon meghalsz, hiszen később úgysem veszik hasznodat" - nyilatkozta Deneuve arra a kérdésre válaszolva, hogy mit gondol az idősebb hollywoodi színésznők frusztrációjáról.

A berlini filmfesztiválon a fődíjért indult film, a Les Temps Qui Changent hősnője azt is elmondta, hogy Amerikában egy színésznő 40-45 év felett nehezen talál munkát, ám Európában másként működnek a dolgok.

Deneuve már több mint negyven esztendeje remekel a film világában, a Cherbourgi esernyők című filmmel hívta fel első ízben magára a figyelmet. Később aztán A nap szépe (Belle de Jour) szexuális kalandokat hajszoló feleségszerepe után Európa-szerte elismerték tehetségét.

Legújabb filmjében az őszinte, realista gondolkodású Cécile szerepét alakítja, aki összeütközésbe kerül a Gérard Depardieu által megformált idealista Antoine-nal, aki éveket vár, hogy megkaphassa élete nagy szerelmét.

Deneuve azt tartja, a nők általában többet tesznek egy kapcsolatért, de az örök szerelem létezésében nem hisz a francia színésznő. "A nők nagyobb késztetést éreznek arra, hogy a dolgokat működővé tegyék, ezzel szemben a férfiak, bár képesek igazán nagy érzelmeket megélni, nem hajlandóak megdolgozni értük."