Victoria Principal lesz az első női űrutas

Vágólapra másolva!
A Dallas című sorozat sztárja lesz az első nő az űrben, aki civil utasként hagyja el a Földet egy kirándulás erejéig 2008-ban. Victoria Principal persze ezért mélyen a zsebébe nyúlt, közel 115 ezer fontot fizet ki ezért a kiruccanásért.
Vágólapra másolva!

Az 59 éves színésznő egyike lesz annak a 120 tagú turistacsoportnak, akik 2008-ban Sir Richard Branson szervezésében induló űrkiránduláson vesznek részt. Ha ez a túra sikeres lesz, akkor rendszeresen indulnak majd űrrepülők, hogy közel 70 mérföldes távra lépjenek ki bolygónk légteréből. Bár a jegy elég drága, mégis azonnal összejött a 120 jelentkező, akik közül Victoria Principal az első női utas, de a fedélzeten lesz még Stephen Hawking és William Shatner, a Star Trek sztárja is. A kirándulás Mexikóból, a világ első magán űrkikötőjéből indul majd.

A hírességek persze már most alig bírnak magukkal, Victoria Principal is nagyon izgatott. "Még több mint két évet kell várni, de remélem, megéri majd. Azt hiszem egy nagy dolog részese lehetek, ami talán 10 év múlva már teljesen természetes lesz, de számomra ez elmondhatatlan élmény."