Diana hercegnő sosem látott képei

Vágólapra másolva!
A londoni Kensington-palotában a walesi hercegnő eddig még soha nem látott képeiből nyílik kiállítás az autóbalesetben elhunyt Diana emléke előtt tisztelegve. A tárlat iránt óriási az érdeklődés, így várhatóan 2007-ig lesz látogatható.
Vágólapra másolva!

A kiállítás Mario Testino fotóművész Dianáról készített képeiből állították össze, ezeknek nagy része még soha nem került nyilvánosságra. A fotós már olyan nagy nevekkel dolgozott együtt, mint Queen Rania, Madonna, vagy éppen Jude Law, és a hercegnőt is többször fotózta divatmagazinok számára.

Forrás: AFP

Mario Testino fotóművész Dianáról készített képei előtt



1997-ben, alig hat hónappal Diana halála előtt készült a fotósorozat a Vanity Fair magazin számára. Ez az egyik utolsó emlék a hercegnőről. A kiállításon az összes darab megtalálható majd ebből a sorozatból, köztük olyanok is, amelyek nem kerültek be a magazinba. Testino nem akarta eddig megjelentetni őket, mert azt akarta, hogy a hercegnő rajongói (még most is Diana a legnépszerűbb tagja a brit királyi családnak) méltó körülmények között láthassák a még be nem mutatott képeket.

"Nem szerettem volna, ha ezek a fotók csak úgy megjelennek egy újságban, vagy elkallódnak egy gyűjtőnél, mert úgy érzem, többel is tartozunk ennél Dianának" - mondta a fotóművész a kiállítás megnyitóján. "Vártam a megfelelő alkalmat, hogy bemutathassam a nagyközönségnek, hogy én hogyan is láttam a hercegnőt. Amikor a Kensington-palota vezetősége felkért erre a kiállításra, azonnal éreztem, hogy ez az a lehetőség, amire vártam. Már majdnem tíz éve annak, hogy Diana meghalt, úgy érzem, itt az ideje, hogy az életére emlékezzünk."