Szerelem első klikkre könyvet nyertek

Vágólapra másolva!
A Szerelem első klikkre nem más, mint egy e-mail napló. Arról szól, hogy két ember a világhálón beleszeret egymásba. És ellent mer mondani annak, amit lépten-nyomon mesélnek a barátnők. Mármint hogy nem lehet igazi kapcsolatot ily módon találni! Weninger Ágnes szerző és szerkesztő minden sorával két kézzel szórja a reményt: bizony van élet, jöhet nagy szerelem negyvenen túl is.
Vágólapra másolva!

A napló egy magyar hölgy és egy görög úr interneten keresztül szövődött romantikus kapcsolatáról szól. Mindketten negyven év felettiek, és egy nemzetközi internetes tárkeresőn keresztül ismerték meg egymást. Két hónapos folyamatos levelezés eredményeként a kezdeti tapogatózásból barátság, majd mély szerelem szövődött. A magyar hölgy az e-maileket teljes terjedelemben egy kétnyelvű (magyar-angol) könyvben meg is jelentette, bizonyítandó, léteznek őszinte és reális érzelmek 40 éven és 1000 kilométeren túl is.

Weninger Ágnes beavat bennünket a megismerkedés, a másikról mindent megtudni akaró nő titkaiba. A titkos bugyrok nagyasszonyaként vezényli, irányítja a levelezést. Igaz, hogy mindent elmond magáról, de cserébe mindenre választ is kap a férfitől. Egy hónappal a megismerkedésük után Dimitri már ezt írja: "...felneveltem két gyereket, végigéltem két házasságot, két fogadott gyerekemet egyetemre küldtem, hülyére dolgoztam magam a családomért, de soha senki nem tett fel nekem ilyen kérdéseket."

Ez a férfi és ez a nő már komoly karriert tudhatnak maguk mögött. Mindketten több nyelven beszélnek. Míg egyikőjük anyanyelve a magyar, a másiké a görög. Ágnes éppen görögül tanul és kívülről fújja a legkisebb városka nevét is. Miközben előrehaladnak a szerelemben, időnként visszarántják magukat. Ezt hívják kételynek. Ágnes néha alig akarja elhinni, hogy ez nem álom. Attól is szorong, hogy amikor majd tényleg találkoznak, (hamarosan, Thessaloniki repülőterén) elszáll-e, vagy velük marad ez az érzés. Dimitri ilyenkor egy e-mailben megsimogatja a lelkét. "Tudod - írja neki Ágnes - a legnagyobb dolog, amit eddig elértem, hogy sikerült megőriznem a hitemet abban, hogy van valaki a világban, akinek fontos vagyok."

A könyvben már nem szerepel, de az olvasó biztos lehet benne - és a könyv kéziratának lezárása után így is történik -, Ágnes és Dimitri szerelme a találkozás után beteljesedik. A szerelmespár boldogan, azóta már együtt meséli történetét ismerőseiknek.

A következő oldalakon részleteket olvashatsz a könyvből, mely a Neoprológus Kiadó gondozásában jelent meg.