Botrányos Erotika-kiállítás Kínában

Vágólapra másolva!
A hét elején kezdődött a második Erotika-kiállítás Kínában, amely konzervatív körökben igen nagy botrányt kavart. A szigorú erkölcsű ország azonban a szexipar egyik meghatározó tényezője, így nem csoda, hogy a szexuális forradalom saját polgárai körében is hódít.
Vágólapra másolva!

Hiába a konzervatív rendszer, és a szigorú erkölcsösség, egy nemrégiben készült kimutatás szerint a nemzetközi szexpiacon Kína igen nagy arányban képviselteti magát, a szexuális segédeszközök nemzetközi kelléktárának jelentős részét (a China Daily újság összesítése szerint több mint a felét) innen exportálják a boltokba világszerte.

Forrás: EPA

Miss Kína a Miss Universe világszépségversenyen
Pillanatképek a Miss Universe előkészítő táborából


Mivel Pekingben is jelentős hagyománya van már a szexboltoknak - több mint kétezer üzletet tartanak számon, és az illegális boltok ebbe nem számítanak bele -, nem csoda, hogy az Erotika kiállítást is igen nagy érdeklődés kíséri, annak ellenére, hogy megnyitása nagy társadalmi felháborodást okozott. Szexis alsóneműk, vibrátorok, maszkok, kiegészítők, ízesített óvszerek, és még több tucat "játék" mutatkozik be ezen a rendezvényen, nagy részükről nem is lehet igazán tudni, hogy mire való.

A kínaiak nagy része persze nem jön zavarba, nem is csoda, elvégre a világon ők költenek legtöbbet az ilyen holmikra, összesen 10 milliárd amerikai dollárt zsebel be a kínai szexipar a játékos kedvű felnőttektől évente. Nem csoda, hogy a szervezők nagy sikerre számítanak, elmondásuk szerint ezen a héten 30 ezer látogatót várnak a rendezvényre, és a nyitóünnepélyen megjelent hétezres látogatószám arra enged következtetni, hogy ez az álmuk hamar teljesülni fog.