Egy férfi túszul ejtett több alkalmazottat egy törökországi gyárban

Vágólapra másolva!
Egy férfi több embert túszul ejtett a Proctor & Gamble (P&G) egyik Isztambul melletti üzemében - jelentette a török média.
Vágólapra másolva!

Hét embert tartanak fogva a törökországi Gebze városában lévő gyárban, a többi alkalmazottat szabadon engedték - közölte a gyár szakszervezeti képviselője.

A rendőrség állítólag tárgyalásokat folytat a feltételezett túszejtővel.

A P&G közleményében azt mondta, hogy a dolgozók biztonsága és védelme az "első számú prioritás" számukra.

"Kiürítettük a törökországi Gebzében található gyártóüzemünket, és együttműködünk a helyi hatóságokkal és a rendőrséggel" - tették hozzá.

A török rendőrség lezárta az amerikai cég gyárának bejáratát, és orvosi személyzetet küldtek a helyszínre - írja a BBC.

A közösségi médiában megjelent egy fotó, amelyen az állítólagos túszejtő látható - valószínűleg robbanómellényt visel - úgy tűnik, hogy fegyvere is van.

A helyi média szerint egy palesztin zászlót is festettek az épület bejáratára.

İsmet Zihni, akinek a felesége az üzemben dolgozik, a DHA hírügynökségnek elmondta, hogy a nő üzenetet küldött neki, hogy túszul ejtették.

A The Guardian azt írja, hogy két férfi hatolt be az amerikai tulajdonban lévő törökországi gyárba, médiajelentések szerint az akcióval az Izrael és a Hamász közötti gázai háború miatt tiltakoznak.

Állítólag a gyanúsítottak azt mondták, hogy tettükkel a palesztin enklávéban meghalt emberek magas számára akarják felhívni a figyelmet.

A Hamász által ellenőrzött gázai egészségügyi minisztérium szerint október 7. óta mintegy 27 ezer ember halt meg Gázában a háborúban.

A P&G Törökországban 700 embert foglalkoztat három telephelyen, Isztambulban és Kocaeliben - olvasható a vállalat honlapján. Olyan termékeket gyártanak, mint az Ariel mosópor és az Oral-B fogkrém.

Törökországban a gázai konfliktus kezdete óta egyre negatívabb Izrael és fő szövetségese, az Egyesült Államok megítélése: a nagyvárosokban rendszeresen tüntetnek a palesztin nép támogatására, és azonnali tűzszünetet követelnek - írja a The Guardian.