Zarándokok zuhantak a szakadékba, rengeteg a halott

Vágólapra másolva!
Legalább 17 ember meghalt és mintegy 35 másik megsérült, miután egy zarándokokat szállító teherautó árokba zuhant Pakisztán délnyugati, Beludzsisztán tartományának Hub körzetében - erősítette meg csütörtök reggel a helyi mentőszolgálat.
Vágólapra másolva!

Zarándokok haltak meg egy pakisztáni közúti balesetben. A legnagyobb pakisztáni jótékonysági szervezet (Edhi Alapítvány) egyik helyi megbízottja szerint a jármű sofőrje gyorshajtás közben elvesztette az irányítást a teherautó felett.

A jelentések szerint a zarándokok a beludzsisztáni Huzdar körzetben lévő kegyhely felé tartottak, amikor járművük az árokba zuhant.

Pakisztánban a közúti biztonsági előírások figyelmen kívül hagyása, a rossz útviszonyok és járművek rossz állapota miatt kifejezetten gyakoriak a közúti balesetek.

Szörnyű tragédiák az utakon

Augusztusban többen halálra égtek egy buszbalesetben Pakisztánban. A busz a pakisztáni fővárosba, Iszlámábádba tartott, amikor összeütközött egy üzemanyagos hordókat szállító teherautóval és kigyulladt.

Tavaly februárban legalább 14 utas meghalt, 63-an megsérültek, amikor egy autóbusz a nagy sebesség miatt letért az autóútról és felborult.

Szakadékba zuhant egy busz 2022-ben Pakisztán délnyugati részén a rossz útviszonyok miatt. A buszon huszonketten voltak, közöttük nők és gyerekekek is, a balesetet senki nem élte túl.