Trükkös telefonhívással csalta ki egy mexikói drogkartell egy nyugdíjas házaspár megtakarításait

Vágólapra másolva!
Több mint 300 millió forintnak megfelelő fontot csalt ki egy hírhedt mexikói drogkartell egy amerikai nyugdíjas házaspártól. Mire az áldozatok rájöttek, hogy átverték őket, a bűnözők eltűntek - a pénzükkel együtt.
Vágólapra másolva!

A csalás az üdülési jog eladásához kapcsolódik. A csalók telefonon keresték meg a 76 éves férfit, és azt mondták, megvennék egyik ingatlana üdülési jogát. A telefonáló azt mondta, gazdag ügyfeleket képvisel, akik az Egyesült Államokban szeretnének befektetni. Pár nappal később ismét hívták, akkor már azzal a konkrétummal, hogy találtak egy befektetőt, de a határokon átnyúló tranzakcióhoz (USA-Mexikó) 2600 dollárra lenne szükség. Ezt a férfi átutalta egy mexikói bankszámlaszámra. A díjat azonban egy újabb 3600 dolláros "regisztrációs díj" követte, amit a férfi megint kifizetett. A csavar ezután jön a történetben, mert

a következő telefonhívással azt közölték vele, hogy különböző jogsértéseket követett el, és ha nem fizet, a mexikói hatóságok kérni fogják a kiadatását. 

Az áldozat fizetett, aztán még többet, miután valahogy meggyőzték, hogy fektessen be ingatlanba Mexikóban. Az áldozat odáig ment el, hogy 

már kölcsön kért a lányától, több mint 100 ezer dollárt, hogy a kifizetéséknek eleget tegyen. 

Az áldozat ekkor jutott el odáig, hogy feljelentést tegyen, az ügyben nyomozás indult, ebbe az FBI is bekapcsolódott. Kiderült, a csalás a hírhedt mexikói drogkartellhez kapcsolódik, a Jalisco New Generationhöz, akik az elmúlt öt évben 288 millió dollárt csaltak ki hasonló, üdülési joghoz kapcsolódó átveréssel az Egyesült Államokban. (Mirror)