Rendőrök lőttek le egy 15 éves elrabolt lányt Kaliforniában - videó

Kalifornia, emberrablás, tini, lelőtték
Fotó: San Bernardino County Sheriff's Department
Vágólapra másolva!
Egy amerikai tinédzser lány, akit az apja elrabolt, a rendőrök parancsát követte, amikor meghalt. Úgy tűnt, Savannah Graziano megadja magát az apja és a zsaruk közötti lövöldözés során egy kaliforniai autópályán, amikor az egyik rendőr lelőtte. Ez 2022. szeptember 27-én történt, most egy újabb videó került elő az esetről.
Vágólapra másolva!

Savannah Grazianót apja elrabolta anyjától egy hónappal azelőtt, hogy a férfi megölte a feleségét - számolt be róla a Fox News

A 15 éves kaliforniai lány a rendőrök parancsának tett eleget, úgy tűnt, megadja magát, amikor az egyik zsaru véletlen megölte az apjával történt lövöldözés során. 

Ez 2022.  szeptember 27-én történt, most előkerült egy felvétel az esetről. 

A 45 éves Anthony Grazianot is lelőtték a rendőrök, akik nem viseltek testkamerát, de egy helikopterük és a tanúk autójának kamerája rögzítette az intézkedést. 

Nagyjából 70 mérföldön keresztül üldözték Graziano kisteherautóját, amikor valaki lövéseket adott le a jármű vezető felőli oldaláról. Egy szemtanú szerint ugyanez megtörtént az utas oldaláról is. 

Kalifornia, emberrablás, tini, lelőtték
Fotó: San Bernardino County Sheriff's Department / San Bernardino County Sheriff's Department

A teherautó Los Angelestől keletre, körülbelül 35 mérföldre északra Fontanától megállt, éppen ott, ahol előző nap a férfi agyonlőtte feleségét, Tracy Martinezt, a lány anyját.

A felvételen jól látszik, Savannah csak néhány lépésre volt attól, hogy biztonságba kerüljön, amikor lelőtték.

Utas, szállj ki és gyere hozzám, gyere hozzám!

- kiabálta az egyik rendőr a lánynak, aki taktikai felszerelést és sisakot viselt. Miután kiszállt az autóból, elkezdett futni, majd rövid ideig guggolt, utána ismét elindult, amikor valaki lelőtte.

Állj! Hagyd abba a lövöldözést! A kocsiban van! Állj!

- üvöltött a zsaru a társára, már hiába. 

Savannahnál nem volt fegyver. "Ó, ne" - mondta valaki a videón, amit hónapokig nem hoztak nyilvánosságra. 

A rendőrök a férfit is lelőtték, azonban a család egyik tagjának boncolási eredményét sem tették közzé.

Az üldözés során négy rendőrautót ért találat, több lőfegyvert, több száz töltényt, valamint füstgránátokat, és sisakokat találtak Graziano teherautójában.

A hatóságok kötelesek kivizsgálni az esetet, hogy kiderüljön, ki adta le a fegyvertelen civil halálát okozó lövöldözéseket.

Savannah látta, amikor apja megölte anyját, de a hatóságok szerint nem szállt ki az autóból, hogy segítsen neki. 

Az apja többször lőtt Martinezre egy általános iskola közelében. Az ott tartózkodó szülők és gyerekek megpróbáltak elmenekülni a helyszínről, egy apára és gyerekre azonban így is rálőtt.

Graziano egy-két hónappal azelőtt költözött el a családi otthonukból, hogy megölte Martinezt, válófélben voltak. Savannah-t magával vitte, annak öccse az édesanyával maradt. 

Kedden éjszaka lövöldözés volt az Észak-Karolinai Központi Egyetem kollégiumában, és a minap egy finn iskolában is