Rekordmennyiségű kokaint és heroint foglalt le a rendőrség

Fotó: Twitter
Vágólapra másolva!
Az angol rendőrség hónapok óta figyelt egy észak-walesi farmot, amely egy nagyszabású, globális heroin- és kokain csempészhálózat elleni rendőrségi művelet középpontjában állt.
Vágólapra másolva!

A flintshire-i Trills Goch farm állt a középpontjában egy Dubajjal és Dél-Amerikával is kapcsolatban álló csempészhálózatnak, amely több tízmillió fontnyi kokainnal és heroinnal árasztotta el Nagy-Britanniát.

2023. szeptember 20-án az angol hatóságok rajtaütöttek a farmon, és 64 millió font értékű heroint és kokaint foglaltak le - ez volt a legnagyobb drogfogás az Egyesült Királyság történetében - számol be a Daily Post.

A hatóságok szerint a droghálózat felszámolása hatással lesz az egész ország "ellátására".

Az üggyel kapcsolat négy férfit - akik kokaint és heroint importáltak Európából - az angol bíróság most összesen 55 év börtönbüntetésre ítélte, miután bűnösnek vallották magukat.

A 38 éves Luke Hirst, a 48 éves Guy Remington , a 43 éves Thomas Smith és a 47 éves Morgan Towner 12, 7, 18 és 7 évet kaptak.

Ian Whitehead főfelügyelő az esettel kapcsolatban elmondta : "A banda "telephelye" egy távoli és viszonylag kietlen vidéki területen volt. A csoport egyértelműen úgy gondolta, hogy így elkerülhetik a lebukást. Több mint 600 kg heroint és kokaint foglaltunk le. Ez hatalmas mennyiségű kábítószer.Az egész Egyesült Királyságban terjesztették volna" - írja a Daily Star.