Olaszországi robbanás: újabb részletek derültek ki a tragédiáról

Vágólapra másolva!
További négy embert keresnek a Bolognához közeli vízerőműben történt keddi robbanás után, aminek következtében legalább hárman meghaltak és öten megsérültek.
Vágólapra másolva!

Legalább hárman meghaltak és öten megsérültek a Bolognához közeli vízerőműben történt keddi robbanás után, még négy embert keresnek - számolt be róla az MTI.

Mint írták, 

tűzoltók és búvárok kutatnak az eltűntek után. 

A robbanás 40 méteres mélységben következett be a Suviana víztározó közelében, miközben karbantartási munkálatokat végeztek. A kilencszintes, föld alatti erőmű egy része beomlott, árvíz alakult ki benne.

A mentés roppant nehéz körülmények között folyik, az az emelet, ahol a robbanás történt, jelenleg félméteres víz alatt van, aminek szintje egyre csak emelkedik. 

A vízerőművet az Enel Green Power energiavállalat működteti. A cég arról tájékoztatott, a duzzasztógát nem sérült meg a robbanásban. Az áramtermelés az erőműben megszakadt, de ez az áramellátást nem befolyásolja.

A szakszervezetek egyre jobban aggódnak a nem megfelelő munkahelyi biztonság miatt, ami az országukat jellemzi. 

Nemrég Firenzében egy áruház építkezésén történt baleset, öt munkás meghalt, hárman súlyosan megsérültek.

Két szakszervezet csütörtökön négyórás országos sztrájkra készül.

Néhány napja az Egyesült Államokban történt halálos gázrobbanás.

Bologna,robbanás,vízerőmű,Olaszország
Tűzoltók a helyszínen 2024. április 9-én, miután robbanás történt a Bologna és Firenze között fekvő Suviana víztározó duzzasztógátjánál
Fotó: Michele Lapini