Nyolc turista rekedt egy afrikai szigeten, miután a kirándulóhajó nélkülük indult el

Vágólapra másolva!
Egy luxushajóút nyolc utasa egy afrikai szigeten rekedt, miután hajójuk nélkülük indult tovább.
Vágólapra másolva!

A turisták - hatan az Egyesült Államokból és ketten Ausztráliából - Norwegian Cruise Line egyik hajóján tartózkodott, amely március 20-án indult a dél-afrikai Fokvárosból egy 21 napos útra, amely április 10-én a Spanyoloszágban Barcelonában ért volna véget.

A Yahoo szerint a turisták március 27-én késve tértek vissza a hajóra, miután aznap egy privát túrán vettek részt.

Elmondásuk szerint 

a túra szervezője értesítette a hajóskapitányt, hogy későn fognak visszatérni a hajóra, és a helyi parti őrség megpróbálta őket a hajóra juttatni, de nem engedték őket a fedélzetre.

Emiatt a nyolc utas napokra a Nigéria partjaitól 305 kilométerre fekvő szigeten rekedt. Mindeközben problémát okoztak számukra a nyelvi akadályok, valutaproblémák és a nem egyszerű utazás lebonyolítása, hogy elérjék a hajót.

A csoport Gambiában akart csatlakozni újra a hajójárathoz, de a hajó a rossz időjárási körülmények miatt nem tudott biztonságosan kikötni.

Az egyik turista elmondta, hogy 

48 óra alatt hét országon keresztül utaztak, hogy Szenegálban felszállhassanak a hajóra.

A bajba jutott csoport tagjai között volt egy terhes nő is, illetve egy 80 éves idős hölgy, akit orvosi kezelés miatt szállítottak le a hajóról, őket szintén hátrahagyták. A turistacsoport néhány tagja azt fontolgatta, hogy nem folytatja a hajóutat - írja a Sky News.