Négy holttestet találtak Varsóban, három gyilkosságot egy ukrán állampolgár vállalt magára

rendőrautó, sziréna, illusztráció
Fotó: Origo - Csudai Sándor
Vágólapra másolva!
Hét embert tartóztattak le Lengyelországban, miután egy lakatlan varsói házban négy holttestet találtak. A letartóztatott személyek egyike egy 34 éves ukrán állampolgár, aki három gyilkosságot rögtön bevallott.
Vágólapra másolva!

Az Onet.pl hírportál információi szerint a beismerő vallomás után az ukrán állampolgárságú gyanúsított nem volt hajlandó elmondani, hogy miért követte el a gyilkosságokat. A nyomozók eddig nem találtak arra vonatkozó bizonyítékot, hogy az illetőnek a negyedik ember halálához is köze lenne, akinek holttestét szintén megtalálták a szóban forgó házban.

A holttestek az épület különböző részein voltak, egyesek a pincében, mások a padláson.

Andrij S. háromrendbeli gyilkosság vádjával kerül a bíróság elé. A következő három hónapot előzetes letartóztatásban tölti. A további öt gyanúsítottat bűnsegédként kezelik. Az ügyészség szóvivője szerint a letartóztatottak 30-50 év közötti lengyel, illetve ukrán állampolgárok.

A gyilkosságok helyszíne egy üresen álló bérház volt Varsó belvárosában, nem messze attól az irodaépülettől, ahol nemzetközi cégek irodái működnek. Két holttestet vasárnap találtak meg egy harmadik emeleti terem padlóján, további kettőt pedig a következő napon egy földszinti kamrában - írta az Újszó.

Az emberi maradványok már a bomlás előrehaladott stádiumában voltak.

Az áldozatok személyazonossága egyelőre ismeretlen.