Nagy a baj: kimondták a legveszélyesebb kifejezést az oroszok

Forrás: AFP/USAF
Vágólapra másolva!
Oroszország szombaton elítélte a moldovai, Dnyeszter menti szakadár terület egyik katonai létesítménye elleni dróntámadást, és az incidens kivizsgálását kérte.
Vágólapra másolva!

Egy pilóta nélküli repülőszerkezet a szakadár terület "védelmi minisztériumához" tartozó létesítménybe csapódott az ukrán határtól hat kilométernyire - közölte a Dnyeszter menti "nemzetbiztonsági minisztérium" pénteken. 

A legközelebbi ukrán-orosz frontvonal Moldova keleti részétől mintegy 200 kilométernyire húzódik.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője közleményében hangsúlyozta, hogy Moszkva az incidenst egy újabb, a Dnyeszter melléki terület körüli amúgy is feszült helyzet további elmélyítésére irányuló 

provokációnak tekinti,

és vizsgálatot sürgetett a történtek körülményeinek feltárására.

A moldovai szakadár terület "nemzetbiztonsági minisztériuma" közölte, hogy bűnügyi eljárást indítottak az ügyben.

 

A pénteki incidens már a második volt nem egészen egy hónap alatt. Márciusban a Dnyeszter melléki szakadár vezetők azt közölték, hogy egy drón egy helikopterbe csapódott a területen.

Moldova közölte, hogy tanulmányozza a legutóbbi incidensről készült felvételeket, de nincs hozzáférése a szakadár hatóságok által ellenőrzött területhez. Chisinau szerint az incidens szándékos kísérlet lehetett pánik okozására és az enklávé iránti figyelem felkeltésére.

A címlapi kép illusztráció!