Megszólalt a püspök, akit Sydney-ben késelt meg egy terrorista

Vágólapra másolva!
Egy püspök, akit hétfőn egy sydney-i templomban megkéseltek, azt mondta, hogy "gyorsan gyógyul", és megbocsát állítólagos támadójának.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo beszámolt, késelés történt Sydney egyik templomában hétfőn. Egy 16 éves fiú négy embert sebesített meg késsel, köztük a papot a nagyváros nyugati részén található asszír keresztény templomban. A rendőrség letartóztatta, de ő maga is megsebesült, és ezért jelenleg kórházban van rendőri őrizet alatt.

A fiút - aki szintén megsérült - letartóztattak az incidens miatt, de nem emeltek vádat ellene. 

Kedden a támadást az ausztrál rendőrség a vallási szélsőségesség jegyében elkövetett terrorcselekménynek minősítette.

A támadás zavargásokat váltott ki a Jó Pásztor templom előtt, ahol a püspök dühös támogatói gyűltek össze. Mar Mari Emmanuel püspök egy hangüzenetben nyugalomra szólította fel a közösséget.

A püspök négyperces videójában - amelyet az egyház csütörtökön tett közzé a közösségi médiában - azt mondta, megbocsát, támadójának.

Imádkozni fogok érted és bárki is küldött téged, annak is megbocsátok Jézus nevében

- mondta.

Hozzátette, hogy jól van, és nem kell aggódni miatta - írj a BBC.

A feszültség magasra nőtt, az ausztrál hatóságokat és a közösség vezetőit aggodalommal töltik el az erőszakos incidensek.

Alig pár nappal korábban Sydney-ben, a templomi késelést megelőzően, egy bevásárló központban történt késelés. Öt ember meghalt, és egy kisbabáját tartó nőre is rátámadtak. Az elkövetőt az egyik rendőr lőtte agyon.